Subsidie overeenkomst met MEE voor een jaar verlengd

HOOGERHEIDE – Wethouder Lars van der Beek en MEE bestuurder Marlies Hoosemans tekenden woensdagmiddag in het gemeentehuis voor weer een jaar samenwerking met MEE op het gebied van cliënt ondersteuning.


De cliënt ondersteuning in de gemeente Woensdrecht, geconcentreerd in het pand aan de Kromstraat, kent verschillende vormen. Zo is er bijvoorbeeld het BWI, zijn er de vrijwillige cliënt ondersteuners van de KBO, en ook MEE was de afgelopen twee jaar één van de partijen.

Met de transitie van de zorg naar de gemeenten in 2015 was elke gemeente verplicht om naast vrijwilligers, ook professionele ondersteuning in te schakelen. De gemeente Woensdrecht heeft toen voor een samenwerking met MEE gekozen. Dat is de afgelopen twee jaar goed bevallen en daarom is besloten om de overeenkomst met weer een jaar te verlengen. Bovendien is de transitie nu redelijk achter de rug en is het niet verstandig om nu te veranderen nu het juist steeds beter gaat. Zoals de wethouder het uitlegde: “laat de bloem eerst even bloeien voor je gaat veranderen“.

De cliënt ondersteuning van MEE heeft twee vaste medewerkers in het pand aan de Kromstraat. Bovendien kan een beroep gedaan worden op de expertise die elders in de MEE organisatie aanwezig is. Niet iedereen is in de gelegenheid om naar de Kromstraat te komen dus soms bezoeken medewerkers van MEE ook mensen aan huis maar het kantoor aan de Kromstraat is wel het centrale loket voor alle cliënt ondersteunings-zaken.

De wethouder benadrukte nog dat de professionele en de informele (vrijwilligers) cliënt ondersteuners als gelijkwaardig partners gezien worden. De bedoeling is ook dat er nauw samengewerkt wordt zodat bijvoorbeeld een KBO cliënt ondersteuner bij MEE advies kan vragen.

Van der Beek was enigszins teleurgesteld in het feit dat 35% van de ondervraagden in het WMO tevredenheidsonderzoek niets wist van de cliënt ondersteuning maar Hoosemans stelde hem gerust. 65% die het wel weet is helemaal niet slecht want mensen die geen hulpvraag hebben zullen er ook niet op letten. Pas als iemand hulp nodig heeft wordt het actueel.
Toch wil van der Beek nog meer bekendheid geven aan de mogelijkheden die de gemeente de inwoners bied door middel van flyers, posters en berichten in de media.

De flyer over cliënt ondersteuning

Waar kunnen inwoners van Woensdrecht terecht met een verzoek om ondersteuning of een hulpvraag?

Inwoners van Woensdrecht die hulp of ondersteuning nodig hebben kunnen contact opnemen met de intakemedewerkers van het ‘Sociaal Domein’.
Deze intakemedewerkers luisteren naar de  hulpvraag en gaan met de aanvrager aan de slag om een oplossing te bieden. Dat kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld via familie of eigen netwerk, door vrijwillige hulpverleners of door het inschakelen van professionele hulp.

  • De drie intakemedewerkers van het Sociaal Domein houden iedere ochtend inloopspreekuur van 08.30 – 12.30 uur op het adres Kromstraat 4, 4631 KH in Hoogerheide.
  • Telefonisch zijn de intakemedewerkers te bereiken via het nummer 14 0164 (spreek in ‘gemeente Woensdrecht’ en kies dan toets 3).
  • Het e-mailadres voor vragen is zorg@woensdrecht.nl.
  • Post kan gestuurd worden naar Gemeente Woensdrecht, t.a.v. intake sociaal domein, Postbus 24, 4630 AA Hoogerheide.

 

 

 

You may also like...