Mike Kras uit Putte Europees kampioen Motocross

PUTTE – Uit handen van wethouder van sportzaken Hans de Waal, ontving Motocross kampioen Mike Kras uit Putte namens burgemeester en wethouders van Woensdrecht de felicitaties en een bos bloemen.

2016-08-04_PUT_Mike_Kras_004
v.l.n.r. Hans de Waal, Indya Dingemans en Mike Kras

Op het motocross circuit van Lommel in België eindigde de 27 jarige Mike, op zijn 250cc KTM crossmotor als tweede en stelde daarmee zijn Europees kampioenschap in de EMX300 motocross klasse veilig.

2016-08-04_PUT_Mike_Kras_001
Mike wordt kampioen in Lommel (Foto met toestemming van Mike overgenomen van zijn Facebook pagina)

Op zich is het behalen van een Europees kampioenschap motocross al een geweldige prestatie, maar dat hij dit gedaan heeft in combinatie met een full-time baan in de haven van Antwerpen met werkweken van 40 tot 50 uur maakt het helemaal speciaal.

Maar Mike is dan ook niet zomaar een crosser. Vanaf zijn 5e jaar rijdt al op crossmotoren en vanaf zijn 7e doet hij al aan wedstrijden mee. Na vijf keer een Nederlands kampioenschap te hebben gewonnen in verschillende klassen heeft Mike tot 2014 als full-prof rijder in een Suzuki team meegedaan aan het WK motocross.

Toch was dit kampioenschap er bijna niet gekomen. Na een serieus ongeval in 2014 was Mike van plan om zijn actieve motorcross carriere te beëindigen. De combinatie van de blessure, het altijd 100% voor de sport te leven en het geleefd worden door de druk van de sponsors die resultaten willen zien, zorgde ervoor dat zijn motivatie verdween en hij een ‘gewone’ baan zocht.
Toen hij echter na een paar maanden eens de crossmotor van zijn schoonvader mocht proberen en hij bovendien van de MX-shop een sponsor aanbeiding kreeg, besloot hij toch nog niet helemaal te stoppen maar om, naast zijn full-time baan, in de EMX300-klasse te gaan rijden.

2016-08-04_PUT_Mike_Kras_006
De door Agro Consultancy gesponsorde KTM 250cc crossmotor

De sponsoring is ondertussen overgenomen door Agro Consultancy uit Venray en Mike rijdt nu op een 250cc KTM motor en dankzij zijn jaren ervaring en perfecte techniek heeft hij nu kans gezien om zijn, vaak als full-prof voor fabrieksteams rijdende concurrenten, achter zich te laten.

2016-08-04_PUT_Mike_Kras_005
Mike in zijn werkplaats met links een paar van zijn trofeeën

Zijn vriendin Indya Dingemans gaat alle wedstrijden met hem mee en houdt zich ook actief met de wedstrijd bezig door de rondetijden bij te houden en aanwijzingen door te geven. Zij is ook de reden dat Mike zich nu sinds twee maanden in Putte gevestigd heeft.
Zolang het goed gaat met de sponsoring en Mike er plezier in blijft houden wil hij nog wel een paar jaar door gaan met rijden in de EMX300 klassen en in de Supercross, maar een toekomst opbouwen met Indya is nu het belangrijkste.

En zo klikt een KTM 250cc tweetakt crossmotor:

You may also like...