Bewoners en wethouders leggen eerste stenen aan de Groenling

HOOGERHEIDE – Aan het einde van dit jaar worden de laatste zes woningen aan de Groenling in Plan De Hoef opgeleverd en vrijdagmiddag werden er, door wethouders en bewoners de ‘eerste stenen’ voor deze woningen gelegd.

2016-06-03_Hoo_Groenling_006
Naast de wethouders Martin Groffen en Hans de Waal waren ook de toekomstige bewoners uitgenodigd door ontwikkelaar Lithos uit Amersfoort en aannemer Aan De Stegge (ADSR) uit Roosendaal.  Het was voor de bewoners leuk om te zien hoe de bouw van hun nieuwe woning er bij staat, maar ook om de toekomstige buren te ontmoeten.

Na een paar korte speeches van Gert van Uffelen van Lithos, Bas Moens van Aan De Stegge en wethouder Hans de Waal, konden de eerste stenen gelegd worden.
Zowel de ontwikkelaar als de aannemer waren zeer te spreken over de samenwerking met de gemeente Woensdrecht, waardoor er gedurende de hele bouw van Plan De Hoef vlot gewerkt kon worden.

2016-06-03_Hoo_Groenling_003
Gert van Uffelen van Lithos Bouw & Ontwikkeling

Als eerste legden zowel Martin Groffen als Hans de Waal namens de gemeente Woensdrecht een steen op de fundering. Natuurlijk stond er daarna een drankje klaar om dit heugelijk feit te vieren.

2016-06-03_Hoo_Groenling_004
Twee wethouders aan het metselen

In totaal zijn er in het hele plan 390 woningen gebouwd in diverse fases. Oorspronkelijk zouden er 600 woningen komen maar om natuur- en milieu-redenen is dit teruggebracht tot 390.
Deze laatste zes woningen zijn twee onder één kap woningen van type ‘Vlier’.

2016-06-03_Hoo_Groenling_001
Artist impression van deze woningen door Lithos bouw & ontwikkeling

Op 11 mei 2005 is gestart met de bouw van de eerste woning op Plan de Hoef, toen Cor Bosman van ABZ de verantwoordelijk wethouder was. Hans de Waal vermelde nog in zijn speech, dat hij het leuk vond dat hij als ook ABZ wethouder, nu bij de laatste woningen betrokken is.

Na een drankje voor alle aanwezigen kregen de toekomstige bewoners de gelegenheid om zelf een eerste steen van hun huis te leggen.

2016-06-03_Hoo_Groenling_007

De eerste die daar gebruik van maakten waren Wesley de Bruijn en Niki Hoeks uit Bergen op Zoom. Zij legden allebei een steen op de hoek van wat binnenkort hun huis wordt.

2016-06-03_Hoo_Groenling_005
Niki Hoeks legt, onder goedkeurende blik van Martin Groffen en Wesley de Bruijn, haar eerste steen

Helemaal aan de andere kant van de bouwplaats waren daarna Adriaan en Melissa van der Steen uit Hoogerheide aan de beurt. Nadat Adriaan de eerste steen gelegd had, mocht hun dochtertje Ellen de tweede steen leggen.

2016-06-03_Hoo_Groenling_009
Waarschijnlijk de jongste metselaar op dit project

Nu nog pakweg een half jaartje wachten en ze kunnen beginnen met inrichten van de nieuwe woning waar ze zelf de eerste steen gelegd hebben.

2016-06-03_Hoo_Groenling_002
Artist impression van het interieur, door Lithos bouw & ontwikkeling

Na afloop van het officiële gedeelte hadden de toekomstige buren nog even de gelegenheid om elkaar beter te leren kennen.

2016-06-03_Hoo_Groenling_010

Een aantal van deze foto’s en nog een paar extra, zijn te bestellen via de OYPO website.

You may also like...