Woensdrechtse supermarkt opent donderdag zijn deuren

HOOGERHEIDE- Donderdag gaan de deuren van een nieuwe Woensdrechtse supermarkt open. De winkel is een samenwerking tussen de Jumbo-supermarkt in Hoogerheide en de maatschappelijke Stichting Woensdrecht Werkt.

Tot voor kort zat in de ruimte van 80 vierkante meter in complex ’t Blickvelt een dorpswinkeltje ‘Dynamisch Woensdrecht’. Hier waren verse producten van de groenteman, Turkse broden, jam maar ook handgemaakte geschenken en tuingereedschap te vinden. In een kast stonden tientallen supermarktproducten opgesteld, de zogenaamde ‘vergeten boodschappen’.

Jumbo supermarkt

Adri van Zweden, één van de initiatiefnemers van de stichting en de dorpswinkel, reed regelmatig naar de Jumbosupermarkt van ondernemer Paul Lucius in Hoogerheide voor boodschappen voor de winkel. Daar raakte Van Zweden en Lucius aan de praat. Samen kwamen ze op het idee om de winkel in de Dorpstraat in Woensdrecht om te bouwen tot een kleine, maar volwaardige supermarkt.

Vrijwilligers

Met man en macht werken Van Zweden en andere vrijwilligers aan de opbouw van de supermarkt op Woensdrechtse schaal. De winkel moet aanstaande donderdag open gaan. “We moeten nog muren verven en rekken neerzetten”, vertelt van Zweden. “In de nieuwe situatie blijven we het verse brood van de Turkse bakker en vers fruit van de Marokkaanse groenteman aanbieden, evenals de lokaal gemaakte jam.” Het dagelijkse beheer van de winkel zal worden gedaan door vrijwilligers.

Sociaal ondernemerschap

Naast de verse producten van de vertrouwde leveranciers komen er 600 tot 700 houdbare Jumbo-producten in de schappen te staan. Welke producten dat precies zijn, kan in de loop van de tijd veranderen.“Uiteindelijk bepaalt ook hier de klant het assortiment”, zegt Lucius. Hoewel de link met de Jumbo supermarkt makkelijk te zien zal zijn, gaat de winkel geen Jumbo heten. “Het is de winkel van Woensdrecht Werkt, wij zetten deze stap puur uit sociaal ondernemerschap”, besluit de supermarktbaas.

Opening

De officiële opening van de Woendrechtse supermarkt is op donderdag 16 maart 2017 om 13:30 uur. Bij de opening zullen Adri van Zweden en Paul Lucius aanwezig zijn. Ook wethouder Hans de Waal is daarbij aanwezig. De eerste vijftig betalende klanten krijgen een pak stroopwafels.

Adri van Zweden in het pand aan de Dorpstraat

 

You may also like...