Tiende Woensdrechtse boerendag komt eraan

WOENSDRECHT – Het thema van de tiende Woensdrechtse Boerendag is dit jaar “Melkerij”. Ook is er veel aandacht voor de champignonteelt.

Janus Bogers uit Wouwse Plantage bij een "ruiter"
Janus Bogers uit Wouwse Plantage bij een “ruiter”

Melkerij
Eerdere thema’s van de boerendag waren aardappelen, bieten en graan. Dit jaar staat melk in de spotlight. Zowel het melken op de ouderwetse manier (met de hand) als op de moderne manier (met de robot) komen aan bod.

Ruiteren
Op de oude ambachtenmarkt wordt er dit jaar voor het eerst aandacht besteedt voor de ambacht ruiteren. Hierbij worden bijvoorbeeld hooi of peulvruchten op een piramidevormige stellage op het veld gelegd om te drogen. Ruiteren is sinds de jaren vijftig grotendeels verdwenen, maar de 74-jarige Janus Bogers uit Wouwse Plantage past deze techniek tot op de dag van vandaag toe. Op de boerendag komt hij deze techniek demonstreren en toelichten.

Champignons
Het bedrijf CNC uit Moerdijk komt met twee vrachtwagens die gebruikt worden om de rekken in champignonkwekerijen te vullen met aarde. Een champignonteler komt uitleg geven over de teelt en zal gerechten met champignons serveren.

Programma
Op het boerenerf kunnen kinderen onder meer biggen knuffelen en kuikentjes uit een ei zien kruipen. Een schaapsherder geeft demonstraties, en de paardensport krijgt een belangrijke plek op het evenement. Het hooivorkdarttoernooi keert na het succes van vorig jaar terug. Aan het programma is een boeren hindernisbaan toegevoegd. Op een groot deel van het terrein is er een braderie en kofferbakverkoop.

Pendeldienst
De tiende editie van de boerendag is op zondag 11 september op het terrein van Dingemans aan de Reimerswaalweg in Hoogerheide. In verband met Open Monumentendag komt er een pendeldienst tussen de boerendag en het monumentale landgoed Mattemburgh. Burgemeester Adriaansen opent de boerendagcoupon5-boerendag-v2 om tien uur. Het evenement duurt tot zes uur.

Tractorendefilé
Op de zaterdag voor de boerendag is er een tractorendefilé. Rond half zes stoppen de trekkers op het Col. Whitakerplein in Woensdrecht. Om half zeven kan men de voertuigen bekijken op het Sint Lucasplein in Hoogerheide.

Gratis consumptie
In samenwerking met Regioactueel.nl biedt de Woensdrechtse Boerendag een gratis tweede consumptie in de feesttent aan. Knip hiervoor de bon uit het Regioactueel Zomerblad of print deze uit via: Deze link.

 

You may also like...