Dodenherdenking in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM – Bij het monument op het Thaliaplein werden donderdagavond de slachtoffers uit de 2e wereldoorlog herdacht. Voorafgaand hieraan was er een bezinningsdienst in de Gertrudiskerk.

In deze dienst met als voorgangers Dominee Willem Vermeulen en Pastoor Paul Verbeek werd de muzikale begeleiding verzorgd door Hortus Musicus Religiosus onder leiding van Hans Smout en organist Toine Jimkes. De 17 jarige Floor Gaus las in deze dienst een gedicht voor.

Na afloop van deze dienst liepen de aanwezigen, begeleid door Odiles Rapid naar het Thaliaplein waar voorzitter van ‘Stichting Dodenherdenking 4 Mei Bergen op Zoom’ Bert van de Stoel, het publiek toesprak.

Nadat de Taptoe werd er twee minuten stilte gehouden waarna het Wilhelmus en ‘Merck toch hoe Sterck’ gespeeld werd en de bloemen en kransen werden gelegd. Burgemeester Petter hield een toespraak en de jeugdige Roel van der Velden vertelde een aangrijpend verhaal.

Om even over half negen gingen daarna de deuren van theater De Maagd open voor de voorstelling ‘Vertel me je verhaal’ door CKB cursisten Theater, Muziek en Dans onder regie van Cees van Broekhoven.

In de voorstelling die ongeveer drie kwartier duurt vertellen jongeren van nu de persoonlijke verhalen die jongeren van dezelfde leeftijd tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt.

Foto’s en informatie: René Adriaansen

You may also like...