Fotografie en poëzie in harmonie

BERGEN OP ZOOM – Dichter Ewoud Willem van Doorn en landschapsfotograaf Perry van Kempen werken samen aan Project Taalland-landbeeld. Een selectie hiervan is te zien op de expositie in Natuurpodium Brabantse Wal bij Stayokay aan de Boslustweg.

De samenwerking tussen de fotograaf Perry van Kempen en de dichter Ewoud-Willem van Doorn startte vier jaar geleden. Ze ontmoeten elkaar een jaar eerder, tijdens een natuurwandeling op Oudland langs tentoongestelde kunstwerken. De kunstwerken stonden daar in het kader van ‘Heerlijke Kunst’, een project waar van Doorn tot en met 2015 aan meegewerkt heeft.
[advertentie][/advertentie]

Van Doorn schreef gedichten over de natuur en van Kempen fotografeerde de natuur. Omdat ze geïnteresseerd waren in elkaars werk kregen ze contact en van Doorn kwam op het idee om van Kempen te vragen de foto’s te leveren voor een bundel van zijn landschapsgedichten.

Elke keer een gedicht met foto

Uiteindelijk bleek dit zo goed te werken dat het tweerichtingsverkeer werd. Van Kempen koos foto’s bij de gedichten en van Doorn koos gedichten bij de foto’s en uiteindelijk lieten ze zich door elkaar inspireren en maakten foto’s en gedichten speciaal voor elkaars werk. De foto’s en de erbij horende gedichten zijn op diverse plaatsen op de Brabantse Wal gemaakt.

Het product van deze samenwerking is, naast de huidige expositie bij het Natuurpodium, een volledig gezamenlijke bundel met landschapsgedichten en -fotografie. De titel van de bundel, die binnen afzienbare tijd uit moet komen, wordt ‘Oud Land’. Deze titel is geïnspireerd door het gebied, en de geschiedenis van het gebied, waar de foto’s en gedichten gemaakt zijn. In de bundel zullen 32 foto’s met de daarbij horende 32 gedichten komen te staan.

Na de expositie bij het Natuurpodium in Bergen op Zoom die tot 18 juni duurt, is het werk van het duo van Kempen en van Doorn vanaf 18 juni tot 9 september te zien bij de Blauwe Pauw te Ossendrecht.

[advertentie][/advertentie]

You may also like...