Heroes for Heroes in Gebouw-T

BERGEN OP ZOOM – Honderden mensen spinden zaterdag één of meerdere uren in Gebouw-T tijdens Heroes for Heroes.

Het evenement met als doel geld bij elkaar krijgen voor de strijd tegen kanker vond voor de zesde keer plaats. Het is in 2010 kleinschalig op de sportschool begonnen, zegt Ingrid Gommers. “Samen met Patrick van Zon heb ik het evenement groter gemaakt”, zegt Gommers. Naarmate het evenement groeide, verhuisde het ook steeds. Van de sportschool naar Den Enghel, naar het Zwijnshoofd, en uiteindelijk naar poppodium Gebouw-T. Patrick van Zon overleed in 2015 aan een hartstilstand. Dat weerhield de rest van het bestuur niet om door te gaan. “Het motiveert zelfs om het met Patrick in herinnering voort te laten bestaan”, zegt Gommers die in het bestuur zit met Jeroen en Lilian Bierbooms, Raymond Jooren en Toine Klaassen.

De hele dag stonden de 75 spinningfietsen geen moment stil. ’s Ochtends spinden tientallen kinderen ruim 5000 euro bij elkaar. De cheque met dit bedrag werd door Pallas Vrolijk overhandigd aan Shirley van Overveld van stichting Ankie. Pallas Vrolijk leed vorig jaar aan acute Leukemie, maar kwam er bovenop. Stichting Ankie zet zich in voor kinderen met kanker.

Spinninginstructeurs waren onder meer Ingrid Gommers, Willem van Greven, Bas ter Stege, Fatima de Ron, Carola van der Have, Dave Vroomans en Bart de Krom. Het was hun taak om de fietsers in de zaal door het uur heen te slepen op de klanken van de muziek. Het evenement bracht in totaal 33.642 euro op.

Foto’s (ook in de video-slideshow): Rene Adriaansen