Rock-a-billy op het Wilhelminaveld

BERGEN OP ZOOM – Met de zeskoppige band Liptease XL haalde Palm Parkies de oer rock-a-billy sound naar het Wilhelminaveld, met de erbij horende beeldschone pin-up zangeressen.

De doorbraak van Liptease XL kwam met hun optreden bij de tv-show Holland’s Got Talent maar ook zonder dat zouden ze ongetwijfeld doorgebroken zijn. Een echte podiumband met “gewone” analoge instrumenten die met een boel talent bespeeld worden en drie helemaal in rock-a-billy stijl geklede zangeressen en de achtergrond muzikanten in Big band stijl die het publiek met hun opzwepende muziek bijna dwingen om de dansvloer op te gaan (in dit geval het dansgras van het Wilhelminaveld).

 

 

 

 

In dit geval was het spektakel zelfs van bovenaf te bekijken want evenals vorige week, hield de brandweer weer een publieksvriendelijke actie met de hoogwerker zodat de festivalgangers zonder hoogtevrees het podium, het festival terrein en ook de rest van Bergen op Zoom, eens vanuit een andere hoek konden bekijken.

Ook kinderen die brandweerpakken mochten pakken vermaakten zich prima.

Maar Palm Parkies gaat natuurlijk om de muziek en daar was niets mis mee. Liptease, bestaande uit de zangeressen Wild Cat Katie (Katie van Steenis), Foxy Sjharlie (Sjharlie Vos) en Candy Randy (Randy Soewarno), drummer Beatin’ Burger (Marc Burger), gitarist WahWahWes (Wesley Nuis) en bassist Jazzy Jamez (Jesse van der Heijden) zette een dampende rock-a-billy show, gemengd met stevige Hardrock op het podium.

Zoals Liptease het zelf zegt “Heel simpel: gewoon de muziek van tegenwoordig in dat jasje stoppen zodat het “echte leven” ook weer het “echte leven” wordt. Dus een avond vol muziek, vrouwen, drank, zweet en uiteraard de super-smoker“.

Dit optreden had nog een bijzonderheid, namelijk dat er een tijdens dit optreden een live CD werd opgenomen. Liefhebbers van deze band kunnen dus over een tijdje nog eens van dit optreden genieten.

Informatie en foto’s: René Adriaansen

You may also like...