Nog steeds geen glasvezel voor bewoners Calfven

HOOGERHEIDE – Uit het gesprek dat Wethouder Van Agtmaal onlangs heeft gehad met Reggefiber/KPN, bleek glasvezel aanleggen in Calfven nog steeds geen optie.


Binnen afzienbare tijd zal de bestrating in Calfven onder handen genomen worden en omdat de weg dan toch open ligt, zou het mooi geweest zijn als er direct glasvezel aangelegd had kunnen worden. Wethouder Van Agtmaal: “Wanneer er bestratingswerkzaamheden zijn proberen we altijd combinaties te zoeken om zowel de overlast als de kosten zoveel mogelijk te beperken”.

Uit het gesprek met Reggefiber/KPN bleek dat het aantal aansluitingen te beperkt bleek om de aanleg van glasvezel financieel haalbaar te maken. Wethouder Van Agtmaal legde ook uit dat een financiële bijdrage van de gemeente niet kan omdat dit ongeoorloofde staatssteun zou zijn.

[advertentie][/advertentie]

Opties voor de bewoners van Calfven voor snel(ler) internet zijn, naast het gebruikmakend van het bestaande KPN netwerk (wat volgens KPN van voldoende van kwaliteit is voor de gemiddelde gebruiker), het mobiele netwerk. De ontwikkelingen op het gebied van mobiele netwerken zijn dusdanig dat van het huidige 4G naar 4G+ en in de toekomst 5G nog snellere mobiele netwerken gerealiseerd gaan worden.
Ook over het COAX netwerk zijn steeds hogere snelheden mogelijk

Wethouder Van Agtmaal beloofde wel met Reggefiber/KPN in contact te blijven en bij nieuwe ontwikkelingen de situatie opnieuw te bespreken.

[advertentie][/advertentie]