60e verjaardag boomfeestdag in Anton van Duinkerkenpark

BERGEN OP ZOOM – Groep 8 van basisschool Sancta Maria heeft samen met wethouder Patrick van der Velden, twaalf sierkersen in het Anton van Duinkerkenpark aangeplant.


het planten van de twaalf sierkersen was het startsein voor de plantwerkzaamheden in het Anton van Duinkerkenpark. Sierkersen bloeien in april en mei met wit tot roze gekleurde bloemen waardoor deze bomen echte blikvangers zijn op een moment dat er in de omgeving nog niet zo veel groen te zien is.

In 1957 werd door Staatsbosbeheer de eerste boomfeestdag georganiseerd, als reactie op de oproep van Dag Hammerskjöld, de toemalige VN-secretaris. Hij riep op om bomen te planten met én voor de nieuwe generatie als maatregel voor een beter klimaat. Als gevolg van deze oproep zijn er inmiddels ruim 10 miljoen bomen geplant.

[advertentie][/advertentie]

Gemeente Bergen op Zoom wil kinderen actief betrekken bij klimaatvraagstukken en relevante oplossingen, zoals het planten van bomen om ze te laten zien dat ze zelf een bijdrage kunnen leveren aan een beter klimaat.

Als dank voor hun inzet stelde Intratuin gratis bloembollen beschikbaar voor de leerlingen.

Foto’s: Gemeente Bergen op Zoom

[advertentie][/advertentie]

You may also like...