Vernieuwde tunnel station Bergen op Zoom geopend (360° video)

BERGEN OP ZOOM – De tunnel die de oostzijde en de zuidzijde van station Bergen op Zoom verbindt is donderdagmiddag na een metamorfose geopend.

Anderhalf jaar geleden begon de verbouwing van de tunnel die voorheen als vies en donker werd ervaren door veel passanten. Na de verbouwing is de tunnel onder het station weer helemaal bij de tijd volgens Inés Plasmans, regiodirecteur van ProRail. Er is gebruik gemaakt van lichte en duurzame materialen. De tl-verlichting heeft plaats gemaakt voor led-verlichting.

Internationaal

In totaal zijn er 32.000 tegels gebruikt in de tunnel (we hebben ze niet nageteld, red.). De gebruikte stenen zijn afkomstig uit onder meer Noorwegen en Italië. “Dat maakt Bergen op Zoom een internationaal station”, grapte de regiodirecteur.

Opening

Wethouder Patrick van der Velden knipte samen met Plasmans een lint door om de tunnel officieel te openen. De gemeente Bergen op Zoom investeerde een miljoen euro in de vernieuwing. ProRail droeg twee miljoen euro bij.

Inés Plasmans (regiodirecteur ProRail) en Patrick van der Velden (wethouder Bergen op Zoom) knippen het lint door bij de vernieuwde stationstunnel bij station Bergen op Zoom.

Bereikbaar

Aan de oostkant van station Bergen op Zoom is een nieuwe hellingbaan, met daar omheen veel ruimte voor groen. In het midden van de tunnel is een lift naar het middenperron. “De toegang is zo vooral beter voor mensen die moeilijk ter been zijn of een functiebeperking hebben. Zo kunnen die reizigers ook vanaf de oostkant de perrons bereiken”, zei Plasmans. De aanleg van de hellingbanen en de plaatsing van de lift zijn onderdeel van het landelijke programma Toegankelijkheid. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu financiert het programma Toegankelijkheid.

Inés Plasmans (regiodirecteur ProRail) en Patrick van der Velden (wethouder Bergen op Zoom) lopen samen door de stationstunnel
Inés Plasmans (regiodirecteur ProRail) en Patrick van der Velden (wethouder Bergen op Zoom) lopen samen door de stationstunnel

In 2015 werden de fietsenstallingen bij het station aangepakt. Het plein voor het station zal de komende tijd aangepakt worden, meldde de wethouder.

Lift
Centrumzijde
Oostzijde

You may also like...