Jeu de Boulesbaan op het Ouwe Raedthuysplein geopend door wethouder van Agtmaal

HOOGERHEIDE – Woensdagmiddag werd, met een wedstrijdje Jeu de Boules tussen initiatiefnemer Do Meeus, sponsor Luc de Nijs en wethouder Jeffrey van Agtmaal, de Jeu de Boulesbaan  op het Ouwe Raedthuysplein officieel in gebruik genomen.

Het begin van de wedstrijd moest eerst nog even overgedaan worden omdat het zoontje van Luc, Noud, de glimmende bal op de baan onweerstaanbaar vond en er mee wilde spelen.

Na deze grappige onderbreking kon de wedstrijd opnieuw beginnen en werd gewonnen door Jeffrey van Agtmaal. Na nog een potje spelen was de Jeu de Boulesbaan dan officieel geopend.

Initiatiefnemer voor de Jeu de Boulesbaan, Do Meeus, vertelde dat het doel was, om met deze baan ook voor de oudere bewoners van het Ouwe Raedthuysplein een leuke buitenactiviteit te creëren.

Initiatiefnemer Do Meeus

Dankzij sponsoring door Dhr Somers, de firma De Nijs Soffers en Meeus zelf, kon dit initiatief nu uitgevoerd worden.

De bedoeling is om op termijn ook een echte Jeu de Boulesvereniging in Hoogerheide op te richten. Do Meeus wil hierover nog informatie inwinnen bij de Bergse Jeu de Boulesvereniging Petangeske waar ze al 25 jaar ervaring hebben met deze tak van sport.

De baan in Hoogerheide, die door Yorick Beijers sierbestrating is aangelegd, meet 3 bij 15 meter en is geschikt voor officiële Jeu de Boules wedstrijden.

De Jeu de Boulesbaan bestaat uit vier verschillende lagen, om een optimale ondergrond voor het spel te verkrijgen en is zo op het Ouwe Raedthuysplein geplaatst, dat het geen obstakel is voor de ijsbaan en andere evenementen die er regelmatig plaats vinden.

 

You may also like...