Nieuwe supermarkten en woningen 2018 klaar (360°-foto)

HOOGERHEIDE – De bouw van de AH en Aldi supermarkten tussen de Raadhuisstraat en de Scheldeweg en 66 woningen gaat naar verwachting volgende zomer van start. Woensdagmiddag werd door wethouder de Waal samen met vertegenwoordigers van de Aldi, Albert Heijn, Grutterij Vastgoed en ontwikkelaar de Nijs-Soffers het bouwbord onthuld.

 

20161117-noord01Wethouder de Waal is blij dat de structuurvisie voor het gebied na jarenlang plannen en praten door de Woensdrechtse gemeenteraad is aangenomen op 9 november. De Waal hoopt dat het bestemmingsplan mei/juni 2017 kan worden vastgesteld, zodat men na de bouwvak kan bouwen aan de nieuwe supermarkten en woningen.

De werkzaamheden aan de Raadhuisstraat zijn onderdeel van een ander bestemmingsplan, die werkzaamheden kunnen daarom nog dit jaar beginnen. Aannemer De Nijs-Soffers gaat binnenkort van start met het slopen en bouwen van panden aan de Raadhuisstraat. Daarna wordt er in de richting van de Scheldeweg gewerkt zodat de bouw zo min mogelijk overlast geeft. Als alles volgens planning verloopt wordt deelplan Noord halverwege 2018 opgeleverd. De twee appartementencomplexen op de heuvel langs de Scheldeweg worden daarna gebouwd, vanaf begin 2019.

20161117-noord02De Aldi zit momenteel in de Raadhuisstraat. Aldi hoopt begin 2018 te verhuizen naar het nieuwe pand aan de Scheldeweg. Ook de Albert Heijn supermarkt Doelstraat zal in dezelfde periode verhuizen naar de nieuwe locatie. “Met de komst van de AH en Aldi in het centrum gebied wordt het winkelgebied nog eens extra versterkt”, zegt de Wethouder. Op de oude AH-locatie komt een gemeentewerf en brandweerkazerne.

Aan de Semmelweisstraat en het Lucasplein zal ook het nodige veranderen. Op de plek waar voorheen de mavo-school Edward Jenner stond, komen twintig tot dertig sociale huurwoningen. De bouw daarvan start naar verwachting in 2020. Het Lucasplein zal meer de uitstraling en functie van een park krijgen. Als gevolg van de herinrichting van dit plein zal de weekmarkt waarschijnlijk uit moeten wijken naar het Ouwe Raedthuysplein.
20161117-noord03

You may also like...