Lego bouwen in Stabroek (360-video)

STABROEK – Kinderen konden zondag naar hartenlust met LEGO-bouwstenen bouwen tijdens de Legospeelmiddag van de Kristelijke Werknemersbeweging (KWB) van Stabroek.


Bovenstaande video is een 360° video. Klik en sleep als u op de computer kijkt. Swipe het scherm of beweeg het toestel met smartphone en tablet. Als de video niet juist wordt weergegeven (uitgerekt) op uw mobiele apparaat, probeer dan de video te openen in de Youtube-app.

Bouwen
De middag werd voor de zesde keer georganiseerd, en vond plaats in zalencentrum de Rosmolen aan de Kerkendam in Stabroek. Verspreid over de tafels en in grote kisten lagen duizenden bouwstenen. Tijdens de kleinschalig opgezette middag konden de kinderen hun fantasie de vrij loop laten. “Dat de kinderen gezellig bij elkaar zijn is het voornaamste doel van de middag”, zei voorzitter Marc Meersman.

Gezinsvereniging
Eerder op de dag was er een KWB-ontbijt waar ruim 52 mensen op af kwamen. “Dat waren gezinnen, alleenstaanden, jong en oud. Iedereen is bij ons welkom. De KBW evalueert van een mannenvereniging, in een gezinsvereniging”, zei Meersman. Het KWB-ontbijt vindt maandelijks plaats. Daarbij wordt ook altijd een gast uitgenodigd voor een korte presentatie. Na een presentatie over vegetarisch eten staan presentaties over afval sorteren/scheiden en over energie opwekken/gebruiken op het programma.

Activiteiten
De KWB is een sociaal culture beweging die in de provincie Antwerpen 115 afdelingen heeft met totaal 60.000 leden. De afdeling Stabroek heeft 110 leden. Ze organiseren wandelingen, ontbijten, gezelschapsspellen-middagen, en andere activiteiten.

 

You may also like...