Monumentenwandeling door Halsteren

Datum: 8 april 2017

Tijd: 13:30 uur

Halsteren

Zaterdag 8 april zal er voor de tweede keer een wandeling langs een aantal monumenten in Halsteren plaats vinden.

Start bij de St.Quirinuskerk, waar een vioolkwartet van 13.30 uur tot 14.00 uur zal spelen. Daarna is er orgelspel te beluisteren. Kinderen zullen een palmpaas stok maken. Voor de kerk is bloemwerk te bewonderen, gemaakt door de docent bloem en leerlingen van VMBO school Steenspil uit Halsteren. Natuurlijk zijn er gidsen aanwezig om uitleg te geven.

De St.Martinuskerk is het volgende te bezoeken monument. Hier spelen om 15.00 uur een aantal vioolleerlingen van het CKB. Uitleg wordt er gegeven over liturgisch bloemschikken, hier laat de leiding van de kindernevendiensten zien wat er nodig is om een palmpaasstok te maken, bij een handwerkkraam kan men eventueel leuke hebbedingen kopen. Ook hier natuurlijk gidsen. In beide kerken zal er een power point presentatie gegeven worden. Ook hier voor de ingang een bloemwerk.

Na de kerken door de Dorpsstraat naar de oude Begraafplaats, ook hier bloemwerk. Hier vindt men zeldzame planten en insecten. Gidsen zullen hier alles over kunnen vertellen.

Als laatste in de rij: Heemhuis Hof van Ram. Heemkunde kring Halchterth laat zien hoe men vroeger leefde en werkte. Ook hier gidsen. Kinderen kunnen hier paaseieren zoeken. En op vertoon van de afgetekende folder kan men hier gratie koffie/thee drinken.

In alle monumenten liggen de folders klaar.