1e 4×4 Miles for Smiles rit

LEPELSTRAAT – Vanaf Zorgboerderij de Ruige Velden vertrok zondagmorgen een bonte stoet van achttien terreinwagens voor de ‘Miles for Smiles’ rit met cliënten van de zorgboerderij.

Circa 2 jaar geleden kwamen Peter Pijnen, voorzitter, en Jac Mens van Stichting 4x4Fun op het idee om een rit van Stichting 4x4Fun te combineren met een leuke dag voor de bewoners van zorgboerderij de Ruige Velden.

Samen met zijn medebestuurslid Jac Mens en met Marijke Hereijgers van de zorgboerderij werd het evenement zorgvuldig voorbereid en werd er een oproep gedaan aan eigenaars van 4×4 auto’s om mee te doen. Aan die oproep werd goed gehoor gegeven zodat er voor elke deelnemers van de zorgboerderij een auto met chauffeur klaar stond.

Marijke Hereijgers en een van de bewoners van de zorgboerderij

Vanaf negen uur kwamen de chauffeurs met hun terreinvoertuigen aanrijden in Lepelstraat en verzamelden de bewoners van de zorgboerderij zich op het veld. Na een kop koffie en wat lekkers kregen de chauffeurs een pet en de passagiers een T-shirt van sponsor 4×4 St Annaland.

Een weiland vol terreinwagens
Jac Mens en Peter Pijnen van Stichting 4x4Fun
Een prachtig opgebouwde Jeep
De T-shirts worden uitgedeeld
Eén van de drie begeleidings-motoren
De Jeeps worden bewonderd
De ‘Miles for Smiles’ worden voor op de auto vastgemaakt

Tegen tienen, toen alle chauffeurs met hun terreinwagen gearriveerd waren werd er een korte briefing gehouden zodat iedereen wist waar hij aan toe was en konden de passagiers een auto met chauffeur gaan uitkiezen.

Briefing voor vertrek

Even later vertrok de eerste Jeep naar de opstelplaats op de weg naast de boerderij, maar voor elke auto het terrein af reed werd er eerst een foto van de auto met de passagier ervoor gemaakt.

Organisator Peter Pijnen in zijn Smurfy Jeep
Alle deelnemers mochten op de foto

Deze foto’s werden terwijl de rit nog bezig was allemaal afgedrukt en in een lijstje gedaan zodat de deelnemers van de zorgboerderij een leuke herinnering hadden aan deze dag.

Nadat de drie motoren van de begeleiding, alle achttien terreinwagens en de quad (die als hekkensluiter meereed) opgesteld stonden, kon vertrokken worden voor het eerste deel van de rit over de Brabantse wal en zelfs een stukje Off-Road.

Opgesteld voor vertrek
Hij is groot !
…en daar gaan ze dan

Met lunchtijd werden de deelnemers weer op de boerderij verwacht voor een lunch met frites met snack en frisdrank waarna vertrokken werd voor het het middag gedeelte van de rit. Dit gedeelte was meer off-road dan de ochtendrit.

Onderstaande foto’s door: Gemma Kivits Fotografie

Na terugkomst van de 2e rit werd er door de bewoners van de zorgboerderij de Ruigevelden aan alle rijders en begeleiders een aandenken overhandigt wat ze zelf geknutseld hadden, een ding is zeker de Smiles waren niet weg te krijgen.

Links:
Zorgboerderij de Ruige Velden: http://www.deruigevelden.nl/
Stichting 4x4Fun: http://st4x4fun.nl/