Asbest aangetroffen in fundering Onderstal (VIDEO)

HOOGERHEIDE – Aan de Onderstal -de weg die onder de Scheldeweg doorloopt- is asbest aangetroffen. De asbest zal in de loop van volgende week opgeruimd worden laat de Gemeente Woensdrecht weten.

20150930-viaductTijdens een gebruikelijk bodemonderzoek aan de Onderstal werden er begin deze week asbestdeeltjes aangetroffen. “Dan gaan gelijk alle alarmbellen rinkelen en dan moet er een compleet onderzoek plaatsvinden”, legt gemeentewoordvoerder Jan Prop uit. Uit dit complete onderzoek bleek dat er asbest is verwerkt in de puinlaag onder het wegdek van de Onderstal.

Het slopen van het viaduct is uitgesteld totdat de asbest verwijderd is, de overige werkzaamheden rondom de Scheldeweg gaan wel gewoon door. Het opruimen van de schadelijke stof zal in de loop van volgende week plaatsvinden. Dit wordt gedaan door de firma Gubbels. Dit bedrijf was reeds betrokken bij het project en is gecertificeerd om asbest op te ruimen.

De verwachting is dat de werkzaamheden een week vertraging oplopen. De vertraging heeft geen invloed op de uiteindelijke openstelling van de Scheldeweg. Wegens de kerstvakantie, de jaarwisseling en de GP Adrie van der Poel was de afsluiting verruimd tot 26 januari 2016.

De omwonenden van het werkgebied krijgen vandaag of morgen een nieuwsbrief van de gemeente. Hierin staat dat er geen gevaar is voor de volksgezondheid.

2015-09-29_Hoo_viaduct_002

2015-09-29_Hoo_viaduct_001

20150924-woe-werk

You may also like...