Leerlingenraad Zuidwesthoek College geeft mening over toekomst gemeente

De leerlingenraad van het Zuidwesthoekcollege Ossendrecht was woensdagmorgen te gast op het gemeentehuis. Daar gaven de leerlingen uitgebreid hun mening over wat ze belangrijk vinden voor de toekomst van de gemeente Woensdrecht.

2015-09-30_Oss_school_002
Groepsfoto in de raadszaal

De leerlingenraad van het Zuidwesthoekcollege Ossendrecht werd ontvangen door wethouder van der Beek en burgemeester Adriaanse.

Tijdens de bijeenkomsten over de toekomstvisie in maart viel het sommige aanwezigen op dat er geen jongeren aanwezig waren. Wethouder van der Beek zei daarom toe hier alsnog werk van te maken. Nadat een aantal straatinterviews zijn gehouden met jongeren uit de gemeente is nu de leerlingenraad van het Zuidwesthoekcollege uitgenodigd om hun mening te geven.

De leerlingenraad, 32 personen sterk, werd ontvangen in de raadzaal op het gemeentehuis. Na een korte introductie van de burgemeester over het werk van een gemeente gingen ze in drie groepen aan de slag. “Opvallend is dat de mening van deze jonge generatie op een aantal punten afwijkt van die van huidige volwassenen” concludeert wethouder van der Beek. “Op de vraag wat ze belangrijk vinden aan de omgeving waar ze wonen, werd er opvallend vaak geantwoord: een rustige en veilige omgeving. Leuke dingen in de omgeving zijn meegenomen maar ze zijn duidelijk bereid om buiten hun dorp te kijken voor activiteiten en voorzieningen. Ze zijn eerder geneigd om buiten gemeentegrenzen te kijken en wat verder de reizen”.

Dat er in de buurt wel wat leuke dingen te doen moeten zijn bleek uit een petitie voor een skatebaan in Ossendrecht, die tijdens de bijeenkomst werd aangeboden aan de wethouder en burgemeester.

Verder was het opvallend dat veel leerlingen (zowel binnen als buiten de gemeente woonachtig) de gemeente kenmerken als gezellig en de kleinschaligheid als prettig ervaren.

De bijeenkomst is door de wethouder als zeer positief ervaren: “we zullen de meningen zeker meenemen in de toekomstvisie en het jeugdbeleid” aldus wethouder Lars van der Beek.

Bron: Gemeente Woensdrecht

2015-09-30_Oss_school_001
Discussie in groepen
2015-09-30_Oss_school_003
Stellingen bespreken
2015-09-30_Oss_Petitie_skatebaan_001
De petitie voor een skatebaan in Ossendrecht wordt aangeboden aan de wethouder en burgemeester

You may also like...