Automatische brandmelding Raadhuisstraat loos (video)

HOOGERHEIDE – Een automatische brandmelding zorgde ervoor dat de brandweer dinsdagmiddag voor niks uitrukte. Het brandalarm van de parkeerkelder onder de Raadhuispassage was afgegaan terwijl er geen sprake was van brand.

 

De brandweer moet regelmatig uitrukken voor brandmelding die binnen komen via het openbaar meldsysteem. Bij deze OMS-meldingen is er in negen van de tien gevallen geen sprake van brand. Oorzaak van een loze melding kan menselijk handelen of een technische storing zijn.

Brandweer Midden- en West-Brabant probeert met campanges en voorlichting het aantal loze brandmeldingen terug te dringen. “Onnodige brandmeldingen tasten de geloofwaardigheid van een brandmelding binnen een bedrijf aan en zorgen voor een werkonderbreking van personeel. Gemiddeld kost iedere automatische brandmelding twee uur aan arbeidstijd. Doordat medewerkers regelmatig te maken hebben met onnodige alarmeringen bestaat het risico dat personeel minder snel reageert op een automatisch alarm. Hierdoor ontstaat het gevaar dat ze op een echte brandmelding niet adequaat reageren, waardoor er onnodig slachtoffers kunnen vallen.”

 

You may also like...