Spectaculair ongeluk met Prins Kees loopt goed af

OSTRECHT – Dankzij kordaat optreden van de brandweer werd Prins Kees van Ostrecht op tijd uit zijn gecrashte auto geholpen om de sleutel van Ossendrecht overhandigd te krijgen en het carnaval te beginnen.

Terwijl de carnavalskrakers uit de speakers van Double D sound klonken hadden alle Koeien, Kalfkes, Ossen en ander publiek zich op de markt in Ossendrecht verzameld voor de intocht van Prins Kees.  Omstreeks half twee kwam de hofkapel, met de majorettes van Re-Creation voorop, aanmarcheren maar Prins Kees was in geen velden of wegen te bekennen.


Toen de polonaise gedanst was nam Grootste boer Pjeer de microfoon en vroeg of iemand anders het wist. Gelukkig wist iemand van de Ossekoppe te vertellen dat de Prins en Nar Luukske dansles hadden in de Boulevard.

Met de majorettes en de hofkapel ging de optocht dus naar de Boulevard. Binnen kreeg Nar Luukske inderdaad dansles maar van de Prins geen spoor……

Luukske wist wel te vertellen dat prins Kees met de auto naar het bouwkot was gereden om zijn dansschoenen, die hij vergeten was, op te halen. Omdat hij nog steeds niet terug was vertrok de hele optocht dus richting bouwkot.

Tot grote schrik van iedereen steeg er aan het einde van het Kerkepad een rookwolk op en lag er een auto in de greppel……de auto van Prins Kees.


Uit de auto klonk zijn hulpgeroep. Hij had te hard gereden, was geslipt en in de greppel beland en zat nu vast in het wrak.


Meteen belde Grootste boer Pjeer de brandweer en na een paar minuten kwam er een brandweerauto met zwaailichten en sirene het Kerkepad op rijden.


Toen de brandweer geariveerd was werd direct de brand geblust en werden er allerlei knip-, snij-, hak- en breek-apparaten uit de brandweer auto gehaald. Als snel was dankzij de deskundige hulp van de brandweermannen de Prins uit het wrak bevrijd. Gelukkig mankeerde hij niets dus de optocht kon vertrekken naar het oude gemeentehuis.


Terwijl Burgemeester Steven Adriaansen met de sleutel van Ossendrecht in zijn hand op de trap stond werd voor het oude gemeentehuis de polonaise gedanst, ook tot vermaak van de statushouders die in het pand wonen en hun ogen uitkeken naar dit voor hen onbekende feest.

De inmiddels weer geheel opgeknapte Prins Kees kreeg de sleutel van Ossendrecht uit handen van de burgemeester zodat hij de komende vier dagen het voor het zeggen heeft in Ostrecht.

Aansluitend aan deze plechtige overhandiging was er de plechtige zitting in de Drieschaar maar eerst vertrok de Prins met Nar Luukske en een grote groep Kalfkes naar zaal de Harmonie waar een wat minder plechtige disco en een springkussen voor de kinderen klaar stond.

You may also like...