Vier prinsen in het gemeentehuis

HOOGERHEIDE – Prinsen, narren, boeren en de garde proostten​ woensdagavond in het gemeentehuis op een voorspoedige carnavalstijd.

Burgemeester Adriaansen ontving van prins Noot  van ’t Sanegat (Huijbergen) , prins Fon van Wjeeldrecht (Hoogerheide en Woensdrecht), prins Kees van Ostrecht (Ossendrecht) en prins Fred van Put en Buntland (Putte) de insignes. De kleurige hangers pronken nu in een speciale showkast in de hal van het gemeentehuis.

Het carnavalsgezelschap met de burgemeester en wethouders, proostten in de raadszaal/kapel op het goede verloop van het komende carnaval.

Deze bijeenkomst met de vier prinsen en hun gevolg vond voor het derde jaar op rij plaats. Van alle dorpen werden in het kort het programma en actuele ontwikkelingen toegelicht.

Namens Wjeeldrecht waren prins Fon, nar Crammerke, Grwootste boer Theodore en garde Looike d’n derde aanwezig. Het jaarmotto is: In Geure en Kleure.
Het gezelschap gaat zondag op bezoek bij zieke mensen in Wjeeldrecht. De sociale kant van carnaval, noemde prins Fon het.
Zaterdag is de intocht in Wjeeldrecht, waarna het feest losbarst. De optocht is op maandag.

Namens Ostrecht was prins Kees aanwezig samen met Nar Luukske en Grootste boer Pjeer. Het bezoek dat de hofhuishouding zou brengen aan verzorgingshuis Mariahove is afgeblazen, vertelde prins Kees. Oorzaak is een virus, waardoor bezoek niet welkom is. De intocht is zaterdag en de optocht vindt dinsdag plaats. Het motto is ‘Daans en h’Os mej in ut rond’.

 

Namens Put en Buntland waren Nar Ricky, Prins Fred en Boer Adri aanwezig. Het motto ‘We geve dur nun droai aon’ staat symbool voor de nieuwe draai die het nieuwe drietal aan het Putse carnaval zal geven.
De optocht van Put en Buntland vindt op zondag plaats.

 

 

In ’t Sanegat heeft het volksfeest een bijsmaak door ernstige ziekte van Louis Schenk. Hij is al 43 jaar lid van de carnavalsvereniging en heeft verschillende functies gehad waaronder prins en grootste boer. Zijn ziekte werd drie weken voor 11-11 bekend, waarna het geplande motto ‘Tis vur mekoar’ werd aangepast naar ‘Ist vur mekoar?’ Ook niet rooskleurig was een inbraak in een bouwloods en het vertrek van bestuurslid Jan Huijgen en drie andere leden. Dessalniettemin gaat het carnaval in ’t Sanegat als vanouds door.  Ook de optocht van ’t Sanegat is op zondag.

You may also like...