Intocht Prins Fon I in Wjeeldrecht (VIDEO)

WJEELDRECHT – Zaterdagmiddag vertrok vanaf het Col. Whitakerplein in Woensdrecht de prinsewagen met Prins Fon I naar het gemeentehuis van Hoogerheide voor het aannemen van de sleutel van Wjeeldrecht.

De stoet met de Prins vertrok vanaf het Col. Whitakerplein in Woensdrecht en ging door de Dorpsstraat naar de Nieuweweg om over de rotonde, via de Raadhuisstraat, de Scheldeweg uiteindelijk op de Huijbergseweg bij het gemeentehuis aan te komen.

Na de tocht door de straten van Woensdrecht en Hoogerheide kwam de stoet aan bij het gemeentehuis. Hier werd Prins Fon I ontvangen door loco-burgmeester en wethouder Hans de Waal.

 

Prins Fon I kreeg de sleutel van Wjeeldrecht omgehangen en vanaf nu is hij degene die het in Wjeeldrecht voor het zeggen heeft, tot hij dinsdagavond de sleutel weer mag inleveren.

Het ophijsen van de snoek ging niet zo makkelijk deze keer. De haak waarmee de snoek opgehesen moest worden kwam niet ver genoeg naar beneden en ondanks pogingen van de Grootste Boer en zijn iets minder grote collega lukte het maar niet. Maar een Prins zou geen prins zijn als hij geen oplossing had. Een jongedame uit het publiek werd door Prins Fon opgetild en kon zo net de haak pakken zodat het toch nog goed kwam.

Na het fluitketelschuiven op het ijs van de ijsbaan op het Ouwe Raedthuysplein deze winter was er nu de variant met fluitketels op wieltjes. Prins Fon, Grwootste boer Theodore en nar Crammerke moesten dit natuurlijk uitproberen.

Als afronding van de officiële opening van het Wjeeldrechts carnaval werd de polonaise gedanst, gevolgd door de zevensprong.

Foto’s: Michiel
Video: Erika

 

You may also like...