Braakballen ontleden tijdens Uilenmiddag voor kinderen

BERGEN OP ZOOM – Met een pincet en een prikstokje peuterden kinderen woensdagmiddag muizenbotjes uit braakballen tijdens de themamiddag over uilen in bezoekerscentrum De Kraaijenberg.

Vierentwintig kinderen bezochten de middag die georganiseerd werd door Brabants Landschap in samenwerking met IVN Groene Zoom. Aan de hand van foto’s, veren en opgezette exemplaren liet Leo den Heijer (vrijwilliger Brabants Landschap) de kinderen kennis maken met verschillende soorten uilen. Zo kwam de Steenuil aan bod (‘de kleinste uil’) en ook de ransuil (‘twee pluimpjes op zijn hoofd’), de Velduil (‘vliegt ook overdag’), de Oehoe (‘tot wel 75 cm hoog’) en de Kerkuil (‘een Bosuil eet bosmuizen, maar een Kerkuil geen kerken’). Dankzij de speels gebrachte informatie hing de groep kinderen aan de lippen van de natuurgids.

Op de zolder van het bezoekerscentrum controleerde IVN-gids Frans van der Lem of de kinderen alle informatie goed hadden onthouden, aan de hand van een quiz. Ondertussen stond een opgezette Kerkuil model, zodat deze na getekend kon worden.

Vrijwilliger Toos Hermus begeleidde het knutselen op de benedenverdieping. Met behulp van rijst, mais, bonen en erwten maakten de kinderen uilen-collages. Na het twee uur durende programma gingen de kinderen weer huiswaarts…. om een uiltje te knappen.

You may also like...