Waterdiertjes bij de Kraaijenberg

BERGEN OP ZOOM – Onder leiding van een gids van IVN (Instituut Voor Natuureducatie) vertrok woensdagmiddag een groep kinderen vanaf het bezoekerscentrum De Kraaijenberg naar het nabijgelegen vennetje om te onderzoeken wat er zoal in het water leeft.

Met schepnetjes gewapend en met een bak om de vangst in te doen gingen de kinderen naar de waterkant om waterdiertjes te vangen en zo te beleven wat er in onze sloten, meertjes en vennetjes leeft.

De kinderen waren vooral dol op de kleine kikkertjes die ze gevangen hadden en die in de bak met water rondzwommen. De dapperste kinderen mochten zelfs even een klein kikkertje in hun hand houden.

Ook een grote kikker was erg interessant voor de kinderen.

Op de terugweg mocht er, over een droog gevallen sloot, ook nog polsstok gesprongen worden. Dat is altijd spannend natuurlijk.

Terug op bezoekerscentrum De Kraaijenberg, was er voor de kinderen en ouders nog wat te drinken. De kinderen kregen voor het meedoen aan deze expeditie een echt ‘slootjes expert diploma’, en een ‘slootjes expert button’ uitgereikt. Bovendien kregen ze, om thuis nog meer te leren over de natuur, ook wat boekjes over de natuur mee.

Links:
IVN : https://www.ivn.nl/
Bezoekerscentrum De Kraaijenberg: https://www.facebook.com/DeKraaijenberg
Brabants Landschap: http://www.brabantslandschap.nl/

Foto’s: IVN

 

 

You may also like...