Eerste Kraaijenbergdag trekt circa 250 bezoekers

BERGEN OP ZOOM – Zo’n tweehonderdvijftig bezoekers waren afgekomen op de eerste Kraaijenbergdag bij bezoekerscentrum De Kraaijenberg aan de Fianestraat.

In een rond het bezoekerscentrum stonden talloze standjes klaar om de bezoekers te onvangen en informatie over de natuur te geven. Zo waren er naast de stand van Brabants Landschaps, stands van onder andere IVN, NAMIRO en Velt.

Om elf uur werden onder grote belangstelling de twee gesponsorde “Bele(f)venissen” geopend en nadat deze twee belevenissen door iedereen bekeken waren, werd de derde belevenis geopend, namelijk een grote grondboor-buis waarin op een scherm allerlei aardlagen te zien zijn met af en toe extra aandacht voor speciale items in de wand van de schacht.

De vierde en laatste belevenis, die door twee kinderen geopend werd, was een een bootje met roeiriemen waarmee de ruimte onder de boot, dus onder water, te zien was, met allerlei vissen die daar leven.

Buiten was inmiddels een boomzaag-artiest bezig allerlei sculpturen van vogels te maken, werd er door een archeologe met kinderen spelletjes gedaan omtrent archeologie en konden er geklommen worden in een boom om een bel te luiden die hoog was opgehangen … Ook konden er nestkastjes getimmerd worden.

Op een natuurgebied als bij de Kraaijenberg kan er natuurlijk gewandeld worden. Elke anderhalf uur waren er voor de natuurliefhebbers wandelingen met gids door het natuurgebied georganiseerd.

Met uiteindelijk circa 250 bezoekers waren de organisatoren tevreden met deze eerste open Kraaijenbergdag.

Foto’s en informatie:  Leo den Heijer

You may also like...