Arsis opent galerie in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM – Op nummer 10 in de Sint Annastraat, vlak achter het oude stadhuis, werd zondagmiddag de galerie van Stichting Arsis Kunst en Sociëteit geopend met werken van vijftien kunstenaars.

Sint Annastraat 10, Bergen op Zoom

De gemeente Bergen op Zoom heeft het tot voor kort leegstaande pand als ‘anti-kraak’ aan Arsis ter beschikking gesteld. Met eigen middelen is het pand in zes weken tijd opgeknapt en ingericht en nu hangt en staat er een overzichts-tentoonstelling van werken van vijftien kunstenaars. Hoewel de subsidies helaas zijn teruggelopen, was voorzitter van Arsis, Maarten van ’t Hof, toch blij met de gemeente Bergen op Zoom want door de goede medewerking van de gemeente kon nu dit pand betrokken worden voor de Arsis Galerie.

Dankzij deze galerie is er in het centrum van Bergen op Zoom weer een ‘leeg gat’ op een mooie manier opgevuld en hebben de kunstenaars van Arsis een mooie centrale plek om hun werk aan het grote publiek te tonen en te verkopen.

‘Safe houses’ van Janine Chedd
‘Uittocht’ van Ank van Meer

Rond vier uur werd de Galerie met de overzichts-tentoonstelling geopend door Christine Veraart. Na een korte toespraak werden de drie leden van de ‘galerie werkgroep’, Christine Veraart, Carla Stout en Jan Wessendorp en ook voorzitter van Arsis, Maarten van ’t Hof, in de bloemetjes gezet als dank voor hun inspanning bij het realiseren van deze Arsis Galerie.

De vijftien Arsis kunstenaars die in de net geopende Galerie exposeren zijn: Janine Chedd, Gerard Fransen, Corine Heijmans, Jan Kettelerij, Knoest, Jodrike de Koning, Karin van de Looij, Ank van Meer, Pierrette Schoon, Carla Stout, Christine Veraart, Trudie Vrolijk, Jan Wessendorp, Irene Weug en Elke Zimmerman.

‘Zelfportret’ van Irene Weug

Mochten kunstliefhebbers één of meer van de in de expositie tentoongestelde werken thuis willen ophangen of neerzetten, dat kan want de tentoongestelde kunstwerken zijn te koop. Want, zoals van ’t Hof, vertelde, “Dit is een Galerie in de klassieke zin van het woord”.

Werken van Pierrette Schoon

De zojuist geopende expositie zie hier twee maanden blijven waarna elk elke maand weer een nieuwe expositie ingericht zal worden en voor ‘Kunsten in Monumenten’ is er een speciale expositie in de planning.


De Galerie is geopend op vrijdagen, zaterdagen en koopzondagen van 12:00 tot 17:00 uur.

Over Arsis
De Stichting Arsis Kunst en Sociëteit is het initiatief van een groep kunstenaars uit Bergen op Zoom en omgeving die elkaar collegiaal willen ondersteunen in hun beroepsuitoefening.
De stichting wil een bijdrage leveren aan een professioneel kunstklimaat in Bergen op Zoom en omstreken. Arsis realiseert dit doel op diverse manieren.
Men is op het gebied van de kunsten in overleg met de overheid en andere organisaties. Maar vooral bundelt Arsis de artistieke krachten om zodoende een vruchtbare bodem te scheppen waaruit nieuwe ideeën en initiatieven kunnen ontstaan.  Arsis telt momenteel veertig leden.

You may also like...