Erekoord voor redding uit brandende auto

Korporaal Bloemendal van de Koninklijke Luchtmacht kreeg donderdagmiddag op vliegbasis Woensdrecht het erekoord uitgereikt. De luchtmachtmilitair krijgt de onderscheiding omdat hij op vrijdag 25 september een 89-jarige man uit een brandende auto hielp.

Foto s gemaakt en berwerkt defensie Woensdrecht 01-10-2015

Bijzondere levensreddende handeling
Korporaal Bloemendal is werkzaam op vliegbasis Woensdrecht en is afkomstig uit de gemeente Ede. Hij reed samen met een vriend door Lunteren toen hij zag dat een auto van de weg raakte en op een markeringsblok langs de weg botste. Door het ongeval scheurde de benzinetank en vatte de auto direct vlam.

Bloemendal aarzelde geen moment en rende naar de auto, waaronder inmiddels een enorme vuurzee zichtbaar was. Zeer snel wist hij de autodeur te forceren en de bejaarde bestuurder uit het voertuig te redden.

Dankzij het kordate optreden van de korporaal is de bejaarde man van een mogelijke dood gered en heeft hij de naam van de Koninklijke Luchtmacht op een bijzonder goede manier uitgedragen.

Bron: Koninklijke Luchtmacht
Foto’s: Jan Schram / Beeldnet

 

Foto s gemaakt en berwerkt defensie Woensdrecht 01-10-2015

Foto s gemaakt en berwerkt defensie Woensdrecht 01-10-2015

Erekoord
Het erekoord kan zichtbaar op het uniform worden gedragen en maakt duidelijk dat de drager zich heeft onderscheiden door kordaat optreden onder bijzondere omstandigheden of voor uitzonderlijke inzet. Samen met het koord wordt ook een erepenning en certificaat uitgereikt.

You may also like...