Nederlandse Apaches uit Mali krijgen groot onderhoud op Woensdrecht

HOOGERHEIDE – Vrijdagavond zal op vliegbasis Woensdrecht een C-17 Globemaster transportvliegtuig arriveren met de eerste twee Nederlandse Apache gevechtshelikopters uit Mali.

Archieffoto Regioactueel.nl

Vanaf het gebied in Gao in Mali, waar de Apaches ingezet zijn geweest, vliegt het transportvliegtuig met de twee helikopters naar vliegbasis Woensdrecht waar het tussen negen en elf uur ’s avonds verwacht wordt. Zaterdagmiddag tussen drie en vijf uur zal het transportvliegtuig weer vanaf Woensdrecht vertrekken.

Deze Apache helikopters hebben de afgelopen jaren een belangrijke rol gespeeld bij het herstellen en beschermen van de veiligheid en stabiliteit in Mali. Dit gebeurde binnen de VN-missie MINUSMA.
Ze zullen nu op Woensdrecht een 500-uurs inspectie en een grote update krijgen waarna ze 25 weken later weer in gebruik zullen worden genomen op vliegbasis Gilze-Rijen.

Als de overige twee Apaches medio februari ook naar Nederland zijn getransporteerd, zal de rol van de Apaches in Mali overgenomen worden door de Duitse gevechtshelikopter, de Tigre.

You may also like...