Jan Maas eerste in Ronde van Hoogerheide

HOOGERHEIDE – Wielrenner Jan Maas uit Huijbergen kwam zondagmiddag, na een strijd van 80 kilometer, als eerste over de streep in de Ronde van Hoogerheide. [Fotoreportage + 360-foto’s]

Het parcours van de 78e Ronde van Hoogerheide liep van de Scheldeweg naar de Nieuweweg, vervolgens door de Onderstal, om tot slot weer de hoek om te komen op de Scheldeweg. Een parcours met een afdaling van bij elkaar ruim 400 meter lang. Maar daarentegen ook een 300 meter lange klim op de Scheldeweg.

Bij de Amateurs/Junioren eindigde Hoogerheidenaar Andy van Loon op de 26ste plaats. Op de nummers één, twee en drie eindigden respectievelijk Pim Achterkamp, Marco Kuijvenhoven en Robbert Schaap.

De strijd van de Elitie/Belfoten had meer voeten in aarde. Binnen een paar ronden ontstond een kopgroep met Jasper de Laat, Rob van Broekhoven, Koen van de Klundert, Jan Maas, Michaël de Jong en Sieben Devalckeneer. Deze kopgroep haalde een voorsprong tot een minuut voor het peloton. Na 80 kilometer werd de strijd beslist. Op de plaatsen één, twee en drie eindigden respectievelijk Jan Maas, Rob van Broekhoven en Jasper de Laat. Koen van de Klundert behaalde de vierde plaats.

Foto’s: Vincent Krijtenburg


(bovenstaande foto is een 360-foto, sleep en klik of beweeg je apparaat)


(bovenstaande foto is een 360-foto, sleep en klik of beweeg je apparaat)

 

Uitslagen, ook de junioren en nieuwelingen, zijn te vinden op de site van het KNWU (klik).

 

You may also like...