Leadzanger van The Sweet in Hoogerheide

HOOGERHEIDE – In een huiskamerstudio in een woning aan De Tulp in Hoogerheide werden zondagavond opnames gemaakt van singer-songwriter Pete Lincoln, de leadzanger van The Sweet.

Radio presentator Mario Egthuijsen had voor het programma Spotlight op ZuidWest FM een interview met deze bekende zanger en voor dit zelfde programma werden er door Frans van Aken van Stichting MUTAZE ook een aantal nummers opgenomen in zijn huiskamerstudio.

Pete Lincoln

De glamourrockband The Sweet is opgericht in 1968 en heeft in de loop der jaren een aantal verschillende samenstellingen gehad maar vanaf 2012 wordt Pete verantwoordelijk voor de lead vocals en bass in The Sweet. Voor hij bij de The Sweet kwam was Pete van 1996 tot 2006 zanger bij de band Sailor.

Een beetje verlaat door wat spoorzoekwerk, veroorzaakt door wat wegomleggingen in Bergen op Zoom, kwam Pete aan in De Tulp in Hoogerheide voor zijn interview voor Spotlight. Spotlight is het wekelijkse radioprogramma van Mario Egthuijsen op Zuidwest FM met informatie over theater uitvoeringen in de regio en interviews van artiesten die in de theaters in de Zuidwesthoek optreden. Youp van’t Hek, Karin Bloemen, Kim Wild en vele andere bekende artiesten zijn Pete Lincoln al voorgegaan in Mario’s programma.

Pete Lincoln in gesprek met Mario Egthuijsen

Aanstaande vrijdag is het programma rond Pete Lincoln tussen zeven en negen uur ’s avonds te beluisteren op ZuidWestFM en maandag (26 juni) is er tussen zes uur en zeven uur ’s avonds, op deze zelfde zender, vast een voorproefje van te horen.

Pete Lincoln kwam zondag rechtstreeks uit Oostenrijk waar hij had opgetreden en is maar een weekje in Nederland. Hij treedt maandag op in Den Haag, vrijdag in Zoetermeer en zaterdag in Almelo voor hij het land weer verlaat.

Frans, Pete en Mario

You may also like...