Presentatie Woensdrechts wielerkampioenschap 2017

HUIJBERGEN – Lars van der Beek, Wil de Jong en Jeffrey van Agtmaal, presenteerden maandagmiddag de plannen voor de tweede editie van het Woensdrechts wielerkampioenschap.

Alle drie de leden van het organisatie comité waren, geheel in stijl, op de fiets naar het terras van restaurant Fleurian in Huijbergen gekomen, waar de presentatie plaats vond.

Het Woensdrechts wielerkampioenschap wordt georganiseerd voor alle renners die woonachtig zijn in de gemeente Woensdrecht. In tegenstelling tot vorig jaar zijn nu ook renners met een licentie welkom op het kampioenschap. Er zal gereden worden in drie categorieën, namelijk heren 40-, heren 40+ en dames. Zowel Jeffey van Agtmaal als Lars van der beek zullen zelf ook meerijden in de wedstrijd.

Het Huijbergse wielerkampioenschap, waar het Woensdrechts wielerkampioenschap de opvolger van is, was door de beperking van alleen renners uit Huijbergen, beperkt qua rennersveld. Door de inschrijving voor het Woensdrechts wielerkampioenschap open te zetten voor renners uit heel de gemeente Woensdrecht, en nu dus ook voor licentiehouders, verwacht het organisatie comité toch zeker veertig tot vijftig deelnemers te trekken.

Bij de eerste editie, die midden in de vakantie periode werd gehouden, waren er dertig renners ingeschreven.  Het feit dat het Woensdrechts wielerkampioenschap nu wat meer bekendheid geniet en qua vakantieplanning wat gunstiger uitkomt,  zou meer deelnemers en toeschouwers op moeten leveren.

Het Woensdrechts wielerkampioenschap zal verreden worden op zaterdagavond 26 augustus, de dag voor de Huijbergse braderie. Het is een echte kermiskoers met de kermis die zaterdag en zondag op het pleintje voor de kerk gehouden zal worden.

Het parcours is het bekende 2700 meter lange parcours langs de Steenoven en de wedstrijd gaat over een totaal afstand van 40 kilometer. Het inschrijgeld bedraagt vijf euro. Rijden gaat op eigen risico en deelnemers dienen te starten met een deugdelijke racefiets. Voor de winnaar is er de winnaarstrui van het Woensdrechts wielerkampioenschap.

Voorinschrijving kan per email. het adres is jongbazuin@gmail.com of telefonisch bij Wil de Jong, nummer: 0164 642110. Het organisatie comité heeft ook een Facebook pagina van het Kampioenschap van Woensdrecht opgezet. Op de avond zelf kan ook nog ingeschreven worden.

Momenteel worden de lokale toerclubs benaderd maar ook wielrenners met een licentie zijn welkom op dit kampioenschap, zolang ze maar in de gemeente Woensdrecht woonachtig, zijn evenals oud wielrenners en niet georganiseerde ‘hobby’rijders.

Evenals vorig jaar zal het voorprogramma bestaan uit een wielerwedstrijd voor raadsleden. Bij de raadsrace zal burgemeester Steven Adriaansen de wedstrijd van deskundig commentaar voorzien.

Programma:
18.00 uur – start raadsrace.
18.30 uur – start kampioenschap (22 ronden).

 

You may also like...