Laatste inschrijfdag tennistoernooi Cystic Fibrosis

BERGEN OP ZOOM – Inschrijven voor een tennistoernooi voor het goede doel (Cystic Fibrosis) kan vandaag nog. Het wordt voor de 6e keer georganiseerd door  Stichting The Air Team CF.

Taaislijmziekte, ofwel Cystic Fibrosis (CF), is de meest voorkomende erfelijke ziekte met een beperkte levensverwachting. In Nederland hebben ruim 1500 mensen deze ziekte.

Taaislijm
CF veroorzaakt dik, taai slijm, waardoor ademhalings- en spijsverteringsproblemen ontstaan. Het taaie slijm veroorzaakt chronische luchtweginfecties waardoor er schade aan de longen ontstaat, wat uiteindelijk tot de dood leidt. Door zoveel mogelijk geld op te halen kan er onderzoek gedaan worden naar genezing van deze grillige ziekte.

Tennis4Air is zo leuk en gezellig omdat iedereen er aan mee kan doen. Een KNLTB lidmaatschap of nummer is namelijk niet nodig. Deelnemers worden in poules ingedeeld op sterkte, dit is afhankelijk van de inschrijvingen. Ook is het mogelijk om met een WANTED in te schrijven. De organisatie probeert dan een partner van gelijk niveau te vinden.

Vorig jaar is dit toernooi een enorm succes geworden, waarmee een bedrag van EUR 3.500,- werd opgehaald. Inschrijven (is inclusief BBQ, (leen)rackets, ballen en verschillende activiteiten) kan via deze link: www.tennis4air.nl.

Het toernooi vindt plaats op zaterdag 1 juli 2017 bij tennisvereniging Smash te Bergen op Zoom.