Open Hof neemt afscheid van juf Charlotte

HOOGERHEIDE – Woensdagochtend werd het jaarlijkse schoolfeest gevierd op de Open Hof. Dit jaar anders dan anders, want juffrouw Charlotte bereikte de pensioengerechtigde leeftijd en werd, als dank voor vele jaren leerplezier, extra in het zonnetje gezet.

De juf werd van huis opgehaald in een cabrio. Om half negen ging de schoolbel. De leerlingen keken hun ogen uit toen zij binnenkwamen: in de aula stond een groot springkussen opgesteld. Uit het klaslokaal van juf Annelieke, het Olifanteneiland, klonk tromgeroffel; dichterbij gekomen, zagen de kinderen een heel rijtje djembés staan. De klaslokalen waren ingericht met allerlei attributen uit verschillende werelddelen.

Toen iedereen aanwezig was, ontpopte juf Annelieke zich als een grappige reisleidster. De hele school deed mee, toen het thema “wereldreis” werd uitgediept. De kinderen bezochten Amerika, Afrika, Azië, Europa, en zelfs Antarctica!

Er waren helpende moeders die verkleed waren als inwoners van verschillende landen en de kinderen mochten in groepjes de wereld verkennen door zich uit te leven tijdens een workshop djembé, een hightea te nuttigen, en nog meer leuke bezigheden.

Om 10 voor 12 mochten de ouders komen kijken in de aula wat de kinderen allemaal geleerd hadden. Door één van de andere juffen werd een toespraak gehouden voor juf Charlotte. Zij kreeg een prachtige vaas cadeau. Toen was het tijd voor de afscheids-toespraak van juf Charlotte. Zij verraste de juffen en kinderen met een mooi leerzaam spel per groep, met als toepasselijk thema: de wereld.

De juf trakteerde de kinderen op taartpuntjes met vergeetmeniet-zaadjes en koekjes. Nadat de kinderen ieder persoonlijk een bloem hadden gegeven aan hun vertrekkende juf, namen ook de ouders afscheid van juf Charlotte. ’s Middags was er nog een receptie voor genodigden.

Gelukkig hoeven de kinderen juf Charlotte nog niet meteen helemaal te missen: ze heeft zich bereid verklaard om het schooljaar nog af te maken in haar eigen tijd!

Tekst: Erika
Foto’s: Sascha & Open Hof

 

 

 

You may also like...