Popkoor You Name It! met commissaris van de Koning Han Polman op Volkoren Middelburg

BERGEN OP ZOOM – Popkoor You Name It! uit Bergen op Zoom trad bij ‘Volkoren Middelburg’ op, samen met commissaris van de Koning Han Polman achter de piano.

Hoe Brabant Zeeland kust bij VOLKoren Middelburg

Zaterdag 3 juni werd tijdens VOLKoren Middelburg duidelijk hoe bijzonder de band is tussen Brabant en Zeeland. Zoals de Stichting Vastenavond zijn mond moet houden over wie de nieuwe Prins wordt, zo werd van Popkoor You Name It! ook wel wat gevraagd.

In aanloop naar VOLKoren Middelburg lukte het niet om de bezetting van hun band rond te krijgen. De muzikale hulplijnen moesten worden aangesproken en een basgitarist was snel gevonden maar de pianisten waren allemaal verhinderd.

Een vriend van één van de koorleden speelt, aardig piano en is zeer muzikaal. Ook heeft hij een warme band met Bergen op Zoom.

Groot was de verrassing toen een aantal weken geleden tijdens de repetitie Han Polman de Korenaere binnenstapte en plaats nam achter de piano. Voor dirigent Judith Worms lag een muzikale uitdaging om het Popkoor en de band door de swingende partijen te lijden.  Wat is er hard gewerkt, zeker door de nieuwe leden en Han, om de muzikale lat van You Name It! hoog te houden.

Iedereen respecteerde de wens van Han, om deze vriendendienst tot VOLKoren Middelburg in de anonimiteit te houden. Samen zingen en musiceren schept een band, zeker bij Popkoor You Name It!  en iedereen hield zich hieraan.

Tijdens het optreden in Middelburg op het Damplein werd het publiek aangenaam verrast door het optreden van Popkoor You Name It!. De Zeeuwse inwoners ontdekten hun Commissaris van de Koning als muzikale vriend tussen de bandleden. Ook bij de vele Bergse koren die deelnamen aan het festival gonsde al snel het nieuws, dat hun oud-burgemeester meespeelde bij het eerste popkoor uit “zijn” Bergen op Zoom.

Na het optreden werd de dirigent bedankt door de leden en ook de “jongens van de band” maar dit keer kustte Brabant Zeeland, als dank voor zijn bijzondere ondersteuning.

Bron: Janine van Kempen,  Popkoor You Namie It!