Ossewood’s Run of Fame voor de Roparunners

OSSENDRECHT – In de vroege maandagochtend tweede Pinksterdag kwamen de deelnemers aan de Roparun weer door een feestelijk aangekleed Ossendrecht.


Elk jaar maken de inwoners van Ossendrecht de doorkomst voor de deelnemers aan de Roparun een feest en dit jaar was het een feest met het thema ‘Run of Fame’, een variatie op de Walk of Fame in Hollywood.

Bij het binnenkomen van Ossendrecht liepen en fietsten de deelnemers op de naam ‘Ossewood’ met grote letters, met daarachter de eerste juichende Roparun supporters. De bedoeling van het thema was om de deelnemende teams als Hollywoodsteren te verwelkomen. Om dat in stijl te doen waren er ook de nodige Hollywood sterren uit de kast getrokken. De Blues Brothers, Elvis Presley, Marilyn Monroe, Tina Turner, het kon niet op.

Naast alle feestelijkheden was er toch ook een serieuze kant aan deze Roparun doorkomst. Dit jaar moet de organisatie het voor het eerst zonder een van de pioniers van het Comité Doorkomst Roparun Ossendrecht. Voorzitter en penningmeester Gerhard Schür is in februari dit jaar onverwacht overleden. Ter ere van hem hing in de Zuster Marie Adolphinestraat en in de Koningin Wilhelminastraat een spandoek met zijn portret.

Via het Moleneind, de Bevrijdingsstraat en de Molendreef kwamen de teams in het centrum van Ossendrecht aan. In al die straten waren al ‘Ossewood supporters’ actief om de Roparunners een warm welkom te geven. Langs café Harmoniezaal, waar tegenover een DJ stond en tussen de cheerleaders van De L’Oslopers kwamen de deelnemers in de Zuster Marie Adolphinestraat.

De brug van ‘Bartleheim’ waar de lopers overheen komen, het kenmerk van de doorkomst in Ossendrecht, stond dit jaar niet op de Markt maar naast het Adolphineplein. De organisatie heeft er voor gekozen om de extra lus langs de Markt weg te laten om het zo wat compacter te houden.

Twee lokale teams waren Loopgroep De L’Oslopers en het team Burgt & Co. Vorig jaar was burgemeester Steven Adriaansen van Woensdrecht een stuk met De L’Oslopers meegefietst en dit jaar fietste hij vanaf Ossendrecht een stuk mee met het team Burgt & Co.

Over het bruggetje gingen de teams verder door de Koningin Wilhelminastraat naar de Onze Lieve Vrouwe Ter Duinenlaan waar op de hoek een prachtige witte Ford Thunderbird stond en waar ‘Marilyn Monroe’ de deelnemers aanmoedigde. Ook Elvis en kapitein Jack Sparrow waren hier van de partij.


Loopgroep De L’Oslopers kwamen in stijl binnen met een groot spandoek en werden enthousiast onthaald door de fans en cheerleaders.


Vanuit de Onze Lieve Vrouwe Ter Duinenlaan ging de route via de Putseweg naar Hoogerheide.

Zie ook:
Verslag van de doorkomst in Hoogerheide: Roparun doorkomst met ei in Hoogerheide.
Verslag van de doorkomst in Bergen op Zoom: Roparunners langs de Peperbus.

You may also like...