‘Weg langs Mattemburgh voor verbetering vatbaar’

HOOGERHEIDE – Een nieuwe asfaltlaag, in- en uitvoegstroken en een hogere maximumsnelheid. Dat zijn een paar ideeën die VVD Woensdrecht heeft voor de Antwerpsestraatweg.

Foto: VVD

Het gaat allemaal om het stuk weg ter hoogte van Landgoed Mattemburgh. “Nu de wijziging van het bestemmingsplan Mattemburgh is goedgekeurd met uitbreiding van de parkeermogelijkheid, het restaurant en de realisatie van een winterberging is het een mooi moment om ook aan de toevoer en afvoer omgeving aandacht te gaan besteden. Meer activiteiten en meer verkeer vragen om betere voorzieningen”, zegt Henk Kielman.

Waar nu nog oude betonplaten liggen, zien de liberalen het liefst een nieuwe asfaltlaag tussen de rotonde en de gemeentegrens.

Ter hoogte van de vernieuwde ingang naar de parkeerterreinen van Mattemburgh zou een brede weg in- en uitvoegstroken bijdragen aan veiliger verkeer. Om het ook voor fietsers en voetgangers veiliger te maken zou een vluchtheuvel aangelegd moeten worden.

Het fietspad aan de Mattemburgh-zijde willen de VVD’ers opheffen. Dat is volgens hen in overeenstemming met het onlangs besproken fiets- en wielerplan. Bovendien zou het fietspad opvallend rood moeten worden.

De wildtunnel is de VVD leiever kwijt dan rijk. “Met de nieuwe asfaltlaag op de weg kan de “konijnenpijp”- drempel verdwijnen. Of de pijp gaat helemaal weg, want er is geen bewijs dat er diertjes doorheen gaan, of het wegdek wordt meteen opnieuw vlak aangelegd op die plaats.

Tot slot zou de maximumsnelheid ook weer omhoog kunnen naar 80 kilometer per uur. “Met al deze suggesties wordt het vooral een stuk veiliger, fraaier en beter voor alle gebruikers. Zeker voor de uitstraling en de gastvrijheid bij Mattemburgh – toch een parel in onze gemeente – een hele verbetering”, besluit Kielman de lijst met ideeën.

Juni 2015: Voor de aanleg van de wildtunnel

 

You may also like...