Putte werd weer opgeruimd met Schoonmaakdag 2017

PUTTE – Voor het derde jaar organiseerde dorpsplatform Putte, in samenwerking met basisschool Op Dreef en inwoners van Putte de ‘Schoonmaakdag Putte’.

Om half één werd, in MFC De Biezen, de schoonmaak actie door wethouder Van Agtmaal gestart, maar niet voordat alle kinderen en de volwassen vrijwilligers een portie frites en een frikandel hadden gekregen.

De door het dorpsplatform georganiseerde actie werd gesteund door de gemeente die de grijpers en vuilniszakken ter beschikking had gesteld en de vuilverwerkingsfirma Indaver uit Stabroek die de reflectievestjes had geschonken. Het wijkteam was geregeld om de volle vuilniszakken op te halen en af te voeren.

Met de vestjes aan, en gewapend met grijper en vuilniszakken vertrokken de deelnemers aan de actie even later uit De Biezen naar ‘hun’ wijk. Het dorp Putte was onderverdeeld in zes sectoren en naar elk stuk ging een ploeg opruimers om daar het zwerfvuil op te ruimen. Er waren zo’n vijfentwintig deelnemers aan deze actie.

Ook de voorzitter, secretaris en penningmeester van het dorpsplatform, Frank Roeken, Rita van Gaal en Adri van Gaal, waren aanwezig en werkten hard mee aan de schoonmaakdag. Rita, de secretaris van het dorpsplatform, vertelde dat ze het idee had dat de bewustwording wel toegenomen is na de vorige twee opruimacties en dat er tegenwoordig wel minder zwerfvuil ligt als vroeger. Wel zijn er bepaalde plekken zoals de speeltuin, de Antwerpsestraat en steegjes en windhoeken waar zich nog zwerfvuil ophoopt.

Zo vertelde ook een van de deelnemers, die met drie kinderen kwam helpen, dat het nog steeds nodig is om dit soort opruimacties te organiseren om Putte schoon en netje te houden.

You may also like...