Jeugd rijdt zondag de Ronde van Huijbergen

HUIJBERGEN – Aanstaande zondag (26 maart 2017) zal Huijbergen in het teken staan van de Ronde van Huijbergen. Een sportief evenement voor zowel de jeugd wielrennertjes als volwassen renners.

De Ronde van Huijbergen is inmiddels wel een traditie. “Dit wordt de 67e Ronde van Huijbergen”, zegt Jeroen van Wezel van Stichting Wielercomite Huijbergen, “de ronde is dus een prachtige traditie en verdient het alleen daarom al om te blijven bestaan.” De wielerdag is voor het eerst uitgebreid met 3 categorieën voor jeugd renners: V ( 12 jarige), VI ( 13 jarige) en VII (14 jarige). Door deze combinatie zal deze zondag de gehele dag in teken staan van de wielersport. Zowel de jeugd renners als de volwassen renners zullen de ronde van de steenoven rijden.

Strijd

Van Wezel: “Het parcours is snel en niet al te moeilijk, en wie de Ronde wel eens bezocht heeft weet dat het vaak toch uitdraait op een mooie strijd om de winst. Renners willen altijd winnen, en mede door de veldritten heeft winnen in Huijbergen toch iets speciaals. Wat ons betreft is de Ronde van Huijbergen een eerbetoon aan een vreselijk mooie sport!”

Plaatselijke renners

Naast de jeugd categorieën zal startgelegenheid geboden worden aan de nieuwelingen, junioren en de heren elite/beloften renners, waarbij veel regionale renners aan het vertrek zullen staan. De organisatie is trots om dit mooie programma te kunnen laten verrijden. Zeker omdat er een 3 tal plaatselijke renners deel gaan nemen: Brent Broosus in de categorie VII. Marijn Maas, broer van de talentvolle renner Jan Maas zal zijn beste beentje voor zetten bij de nieuwelingen en Maarten de Nijs zal zijn succesvolle veldrit seizoen graag door willen zetten op de weg. Hij rijdt als 1ste jaars junior. Jan Maas heeft deze zondag verplichtingen bij zijn continentale ploeg SEG.

Jeugd en Nieuwelingen

De wielerdag begint om 10.00 uur met de jeugd categorieën. Het startschot zal gegeven worden door wethouder Hans de Waal. Nadat de jeugd hun kilometertjes gereden hebben, zullen om 12.30 uur de nieuwelingen hun strijd aan gaan voor een wedstrijd van 40 km. Zij strijden om de “Grote prijs van Beeck tenten & zeilmakerij”. Zij worden op pad gestuurd door Mireille Bogers directrice van Fysio Active uit Huijbergen. Hierin zijn een tal van regionale renners die acte presente geven: Luuk Bierkens (Stampersgat), Xander van Dijk (Roosendaal), Wouter Hopmans (Hoogerheide), Marijn Maas ( Huijbergen) en Youri Slokkers (Oud Vossemeer). Zij nemen het op tegen o.a. Robbert en Martijn Rasenberg en Arjan Boshoven.

Junioren

Na de categorie nieuwelingen zullen de junioren aan het vertrek staan, zij starten om 13.45 uur en strijden om de “Grote prijs van Gastel Grondwerken & Transport”. De organisatie ondervindt hier enige concurrentie van wielerklassiekers net over de grens in België, maar hoopt toch op de subtop van Nederland aan het vertrek te hebben. Maarten de Nijs zal zijn huid zo duur mogelijk proberen te verkopen. Hij zal concurrentie ondervinden van Danny Maas, Martijn Rakers, Ezra Tolhoek Timo Warnier en Ties van Rijsbergen.

Elite/beloften

De wielerdag eindigt met de traditionele wedstrijd voor elite/beloften. Het startschot voor
100 km wedstrijd wordt om 15.30 uur gegeven door burgemeester Steven Adriaansen. De inschrijving voor deze categorie loopt hoopvol. Ruim 75 renners hebben hun digitale inschrijving al ingediend bij de organisatie. Evenals als voorgaande jaren heeft zich weer een sterk deelnemersveld ingeschreven met daarbij niet de minste renners: Nederlands Kampioen bij de elite zonder contract Robin Wennekens, Michel Stroosnijder ( winnaar 2010), Lars Akkermans, Robbie van Bakel, Twan Brusselman, Mitchell Huenders, Koen van de Klundert, Folkert Oostra en Wim Stroetinga. Daarnaast is het algemeen bekend dat de elite/beloften renners de laatste dagen voor wedstrijd nog een startplaats willen bemachtigen. Er is nog een extra tintje voor deze categorie. Zij strijden voor de rode trui BN DeStem klassement.