Brabantse Wal Dag in combinatie met braderie groot succes

NIEUW-VOSSEMEER – De jaarlijkse Brabantse Wal Dag werd zondag gecombineerd met de braderie in Nieuw-Vossemeer en de viering van de 450 jarige bestaan van het Steenbergse dorp.


Op de Brabantse Wal Dag dag laten ondernemers, verenigingen, natuurorganisaties en overheden zien wat de Brabantse Wal te bieden heeft.

Op de Voorstraat en de Achterstraat was op diverse plekken livemuziek en stonden veel kramen. Voor kinderen stond er onder meer een springkussen. In de kerk aan de Achterstraat waren honderden kunstwerken te bewonderen.

Het veld bij de brandweerkazerne was omgetoverd tot streekplein. Hier werden diverse ambachtelijke producten aangeboden en werd informatie gegeven over landschappen van Allure De West Brabantse Waterlinie en Waterpoort. Kinderen konden een ritje op een pony maken of op het vliegende tapijt achter twee knollen zitten.

Vanuit de gemeente Woensdrecht was er speciale aandacht voor aviolanda. Even verderop was er een drone demonstratie. Bij de brandweerkazerne werden spectaculaire demonstraties gegeven in het bevrijden van een slachtoffer uit een auto.

Tussen de Rietkreek en de burgemeester catshoeklaan presenteerde diverse natuurorganisaties zichzelf. Even verderop was ook een survivalparcours en een mountainbike Clinic.