Biljart marathon in MFC De Drieschaar voor Stichting Happynezz

OSSENDRECHT – In MFC De Drieschaar is vrijdagavond om zeven uur de 24 uur biljart marathon ten bate van Stichting Happynezz van start gegaan.

Het team

Levien, Jan, John, Christian, Gerrie en Henk zullen verdeeld over twee biljarttafels elk half uur tegen weer een andere van de zesennegentig andere tegenspelers uitkomen. Elk van de zes biljarters zal een half uur spelen, een half uur score bijhouden en een half uur rusten.
Deze biljart marathon wordt al minstens tien jaar lang elk jaar gehouden. Het begon jaren geleden in Café Calfven waarna het naar ODIO verhuisde en nu wordt de marathon dus in MFC De Drieschaar gehouden.

Elk jaar wordt er meer dan duizend euro opgehaald voor Stichting Happynezz. Dit geld wordt door de stichting gebruikt voor het organiseren van verzorgde en professioneel ondersteunde vakanties voor jongeren met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. het geld wordt opgehaald door het inschrijfgeld van €7,50 van elk van de zesennegentig deelnemers, door de verkoop van lootjes en door donaties.

De enthousiaste deelnemers werden aan het begin van de 24 uur door Linda Posthuma van Stichting Happynezz bedankt en voor elk van de deelnemers had zij een ‘spinner’ meegenomen, om de stress van het 24 uur biljarten tegen te gaan.

Precies om zeven uur begonnen de eerste partijen op de twee biljarttafels met de bedoeling om pas zaterdagavond de laatste twee partijen te spelen.

Op de vraag hoe de zes biljarters het 24 gingen volhouden werden dranken als Spa-rood en Redbull genoemd, maar bovenal is het de constante activiteit en gezelligheid die de spelers energie geeft.


Website stichting Happynezz: http://www.happynezz-wb.nl/

 

You may also like...