Druk bezochte jubileum- en afscheidsreceptie Grootste Boer Pjeer van d’Ossekoppe

OSSENDRECHT – Peter Clarijs neemt na 25 jaar, afscheid als voorzitter en Grootste Boer van Carnavalstichting d’Ossekoppe. Ter ere van dit jubileum en zijn afscheid werd in Café Boulevard Ossendrecht een receptie en feestavond georganiseerd.

De avond in Café Boulevard Ossendrecht was druk bezocht

Café Boulevard was afgeladen vol met leden van Carnavalstichting d’Ossekoppe en vertegenwoordigers van andere carnavals verenigingen uit de buurt zoals K.S. De Snoeken uit Wjeeldrecht en d’Ossekoppe uit Essen in België.

Nadat Grootste Boer Pjeer door leden van ‘Dorst’ in een kruiwagen het café in gereden was, begon de receptie. Eén van de eerste die Pjeer feliciteerden was de prins van De Ossekoppen uit Essen, een carnavals vereniging met (bijna) dezelfde naam, waarmee d’Ossekoppe uit Ostrecht een vriendschappelijke band hebben.

Grootste Boer Pjeer werd met een kruiwagen naar binnen gereden door de mannen van ‘Dorst’
De Prins van De Ossekoppen uit Essen in België, Ronny van Gastel, feliciteerde Pjeer

Een emotioneel moment was toen zijn dochter Manon een gedicht voorlas over haar vader. Ze vertelde in het gedicht dat haar vader ook een groot fan was van het Limburgs carnaval en daarom kreeg hij als cadeau voor volgend jaar een bezoek aan het Limburgs carnaval.

Dochter Manon had een gedicht en een cadeau voor haar vader

Er waren veel bezoekers  die Grootste Boer Pjeer kwamen feliciteren met zijn jubileum waarbij Pjeer heel veel cadeau’s en felicitaties in ontvangst mocht nemen.

Prins Fon van Wjeeldrecht en de Regioactueel.nl fotograaf feliciteerden Pjeer

Terwijl er druk gefeliciteerd werd, zorgde de DJ voor lekkere muziek, zorgde de mensen achter de bar voor een lekker drankje, konden er bij een aardige dame schildjes van 2017 gekocht worden en ging er zelfs nog iemand rond met worst en kaas stukjes.

De dames van de d’Ossekoppe hadden met z’n allen een lied voor Pjeer ingestudeerd waarvan het refrein begon met “Ik ben boer Pjeer en ik kom uit Ostrecht, hou van carnaval. Ik weet ’t is niet te geloven, maar kzen oep elluk bal“. Na het lied kreeg de Grootste Boer een lijst met foto’s, een cadeaubon en de tekst van het liedje.

Grootste Boer Pjeer krijgt een cadeau van de dames

Toen stond Pjeer nog een verrassing te wachten. namens de raad van elf werd hij gefeliciteerd door een ‘dame’ die geen dame was, en kreeg nog een cadeau waarna, onder begeleiding van de Boerekapel, van alle carnavals liedjes vanaf 2006 het refrein gezongen werd. Van “Mun Jaske, da kom wer vur den dag” uit 2006 tot aan “Wa un stunt da ge carnavalsvierders mej ne toeter vergelijke kunt!” uit 2016 en het Jubileumlied d’Ossekoppe.

Een onverwachte felicitatie
Peter en Petra, blij verrast….
Alle elf refreinen werden gezongen onder begeleiding van de Boerekapel

Het Jubileumlied werd enthousiast meegezongen
In polonaise het café door

Als laatste kreeg Pjeer een speciaal voor de gelegenheid door een kunstenaar uit Calfven (ook een beetje Ossendrecht) gemaakt schilderij met daarop zijn jubileum, 1993 – 2017, een os en de ‘skyline’ van Ossendrecht.

Een prachtig schilderij ter ere van het zilveren jubileum

Met het overhandigen van dit laatste cadeau was de officiële receptie afgelopen en de feestavond begonnen…….

 

 

You may also like...