Kombinocare viert jubileum tijdens Lentefeesten

HOOGERHEIDE – Kombinocare viert zijn vijf jarige bestaan. Het veelzijdige kinderdagverblijf pakt daarom extra uit op hemelvaartsdag, tijdens de Lentefeesten.

201600502-kombinocare-005

201600502-kombinocare-004Wie tijdens de jaarlijkse braderie in Hoogerheide een bezoek brengt aan Kombinocare komt binnen via de tuin. Rondom de centrale grasheuvel met glijbaan zijn een zandbak, speelhuisje en dierenverblijven te vinden. In de hokjes wonen tien vogels, drie konijnen, twee cavia’s en de twee biggetjes Sjors en Peppa. Want naast lekker spelen, is ook het omgaan met dieren goed voor de ontwikkeling van jonge kinderen, zegt Anneke Bustraan, die samen met haar man Piet eigenaar is van het kinderdagverblijf.

annekebustraanNaast het kinderdagverblijf runt het echtpaar het zorgbedrijf Care66. Dit zorgbedrijf biedt verschillende vormen van zorg voor jong en oud. Voorbeelden zijn logeerweekenden voorkinderen met een ontwikkelingsstoornis, zorg aan huis en ondersteuning van ouderen. Toen het echtpaar ruim vijf jaar geleden op zoek ging naar een grotere locatie, liet de makelaar het huidige pand aan de Raadhuisstraat zien. “Eerst dachten we dat het te groot was. Maar later realiseerden we ons dat de ruimte ook veel mogelijkheden geeft”, zegt Anneke. In 2011 was het oude apotheekgebouw opgeknapt en begon de kinderdagopvang.

201600502-kombinocare-002Het kinderdagverblijf wordt dagelijks gerund door een team van zes pedagogisch opgeleide medewerkers. Anneke: “Het is een zelfsturend en vast team. Ze kennen de kinderen echt goed, en ook voor de ouders zijn de vertrouwde gezichten fijn.” Ook kinderen die naast de reguliere opvang extra zorg of ondersteuning nodig hebben kunnen bij Kombinocare terecht. De gediplomeerde verpleegkundigen weten als geen ander hoe om te gaan met kinderen met bijvoorbeeld een hartafwijking, luchtwegproblemen, medicijnen of epilepsie.

Dagelijks komen er rond de vijftien kinderen van tussen de 0 en 4 jaar naar Kombinocare. Deze kinderen zijn niet in groepen ingedeeld, maar spelen samen. “Het is een grote groep waardoor de jonge kinderen kunnen leren van de oudere kinderen. Hierbij kun je denken aan met een bal rollen en samen spelen, maar ook aan jas ophangen, handjes wassen en netjes op je beurt wachten”, vertelt Anneke. Behalve dagopvang zijn er ook themamiddagen die toegankelijk zijn voor alle kinderen uit de gemeente van 2 tot 4 jaar. Zo is er op woensdagmiddag een feestmiddag, dinsdagochtend een gymuurtje en op donderdag een muziekuurtje.

Tijdens de Lentefeesten is er een leuke route door de tuin en het kinderdagverblijf van Kombinocare. Deze biggenroute gaat, zoals de naam al zegt, langs de huisbiggen Sjors en Peppa, maar ook langs een suikerspinnenkraam en een siroopautomaat. Om 15:00 uur brengt de burgemeester een bezoek aan KombinoCare. Tot slot krijgen alle kinderen van een ballonnenclown een cadeautje mee.

201600502-kombinocare-003

(Dit is een gesponsord bericht)

You may also like...