Eénrichtingsverkeer langs Volksabdij en ZuidWestHoek College

HOOGERHEIDE – Maandag 24 oktober starten werkzaamheden voor het opknappen van de toegangsweg naar de Volksabdij en het ZuidWestHoek College. Als de werkzaamheden voltooid zijn, zal hier éénrichtingsverkeer worden ingesteld.

M:ToomesOSS - VolksabdijOSS - Volksabdij - 160629 Layout1 (1)

De hele toegangsweg vanaf de Putseweg naar de Volksabdij zal worden opgeknapt. Van het ZuidWestHoek College tot de Putseweg komt een vrij liggend fiets- en voetpad met verlichting. Het doel van deze werkzaamheden en het instellen van het éénrichtingsverkeer is om de weg langs het ZuidWestHoek College en de Volksabdij veiliger maken voor de scholieren en bezoekers van de Volksabdij. Ook zou de verkeerscirculatie door het éénrichtingsverkeer en het vrijliggende fietspad soepeler moeten verlopen.

De gemeente Woensdrecht regelt de uitvoering en houdt toezicht op de werkzaamheden. De eigenaren van de grond, het ZuidWestHoek College en het bisdom waar de Volksabdij onder valt, bekostigen het project van bijna anderhalve ton. De Volksabdij blijft gedurende de werkzaamheden gewoon bereikbaar voor bezoekers.

De werkzaamheden zullen, als alles volgens planning verloopt, op 1 november afgerond zijn.

Bron: Gemeente Woensdrecht

You may also like...