Woensdrecht zoekt honderd afvalscheiders

HOOGERHEIDE – Op 21 november 2016 start het project 100-100-100. Hiervoor zoekt de gemeente Woensdrecht 100 huishoudens die gedurende 100 dagen proberen om 100% (rest-) afvalvrij te leven.

2016-10-19_Hoo_100100100actie

Bij de gemeenten in Nederland waar dit project al uitgevoerd is zijn volgens de betrokken instanties de resultaten alleen maar positief. Huishoudens die meedoen aan het project krijgen via een online systeem wekelijks opdrachten om bewust te worden van de mogelijkheden om het afval zo goed mogelijk te scheiden en daarmee de hoeveelheid restafval uiteindelijk tot nul terug te brengen. Aan het einde van elke week wordt aan de hand van een lijst die de deelnemers moeten invullen gekeken hoeveel restafval er uiteindelijk overblijft en wordt dit vergeleken met de andere deelnemers.

Verantwoordelijk wethouder Van Agtmaal zegt het volgende over het project: “Binnen onze gemeente staat het scheiden en hergebruiken van afval al jaren hoog op de agenda. Met de invoering van Diftar en de regionale afvalcampagnes “Afval scheiden, dat levert iedereen wat op” en “Van het een… Komt het ander” heeft de gemeente al een grote stap gezet in het terugdringen van het restafval. Ik nodig u graag uit om deel te nemen aan het project 100-100-100”.

Deelnemen aan dit project heeft meestal ook een financieel voordeel. Als er minder restafval overblijft hoeft de grijze bak minder vaak geleegd te worden. Elke keer dat de grijze bak minder geleegd wordt, wordt €4,80 uitgespaard !

Bron: Gemeente Woensdrecht

You may also like...