Extra tik op SAVER-pas en containers ondergronds

HOOGERHEIDE – Binnen de gemeente Woensdrecht zullen de plastic-, glas- en textiel-inzamelcontainers die op diverse plaatsen in de gemeente staan ondergronds geplaatst worden. Ook krijgen inwoners van de gemeente een extra tik op de SAVER-pas.

2016-10-24_Hoo_Glasbakken_Huijbergseweg_002

Het is belangrijk dat herbruikbare stoffen als plastic, glas en textiel apart ingezameld worden, zodat er heel weinig afval overblijft dat daadwerkelijk in de restcontainer verdwijnt om verbrand te worden”.2016-10-19_Hoo_100100100actie Met de actie 100-100-100 (zie ook een vorig artikel op Regioactueel) wil de gemeente de burgers bewust maken van de mogelijkheden van afvalscheiding.

Wethouder Van Agtmaal: “Samen met Saver werken we al jaren als gemeente aan het terugdringen van de hoeveelheid restafval. Er zijn al grote stappen gezet, maar nog altijd produceren we veel restafval. Er is nog veel winst te behalen door beter afval te scheiden“.

Met het ondergronds plaatsen van de containerparken wordt het straatbeeld in de gemeente wat minder verstoord door grote felgekleurde containers.

De containerparken bij het Blickvelt en De Kloek zijn al ondergronds geplaatst. Het containerpark bij het vernieuwde Tervoplein komt ook ondergronds en in de loop van volgend jaar zullen de overige containerparken ook ondergronds gaan. De containerparken bij de twee Albert-Heijn vestigingen in Hoogerheide blijven bestaan tot de nieuwe vestiging tussen de Raadhuisstraat en Scheldeweg klaar is.

Waar veel mensen blij mee zullen zijn is de extra tik op de SAVER-pas. Inwoners van de gemeente Woensdrecht kunnen nu geen twee- maar drie keer gratis naar de milieustraat. Wethouder Van Agtmaal: “Wanneer u aan het verbouwen bent, of om een andere reden extra restafval heeft, dan kan de extra tik voor de milieustraat erg handig zijn“.

Wat niet iedereen al weet is dat veel spullen sowieso gratis naar de milieustraat gebracht kunnen worden zoals groenafval, metaal, papier, autobanden, glas, herbruikbare huisraad, elektrische apparaten, gebruikt frituurvet en plastic verpakkingsafval.

You may also like...