Opening speeltuin Molenstraat als afsluiting ‘Jeugd in Beweging’

OSSENDRECHT – Maandagavond was de feestelijke opening van de speeltuin in de Molenstraat. Dit was tevens de officiële afsluiting van het project Jeugd in Beweging.

Jeugd in Beweging

Jeugd in Beweging is een project in de kern Ossendrecht met als doel het verbeteren van de (buiten)speelvoorzieningen voor jongeren. Het is een project dat ontstaan is uit de bewoners zelf en breed gedragen werd in Ossendrecht.

Zo is niet alleen het dorpsplatform Ossendrecht erbij betrokken maar ook de werkgroep step-fiets-skatevoorziening, de bewoners van Het Hoefke, twee werkgroepen, ‘zandbak’ en ‘Eikenhof’ en de gemeente Woensdrecht.

Er waren in Ossendrecht een aantal initiatieven lossen initiatieven gestart zoals de handtekeningenactie van Teun en Jesse voor een eigen step-fiets-skateplek, de vraag van bewoners Het Hoefke om de beide speeltuintjes samen te voegen en te verbeteren.
Ook was er een werkgroep die als doel had de zandbak aan de Molenstraat te behouden.

Het Dorpsplatform heeft daarop het plan opgevat om de speeltuintjes te verbinden en er één project van te maken en die onderling te verbinden.

Hoe is het gegaan ?

De bal ging aan het rollen met de handtekeningenactie van Teun en Jesse in october 2015. In december dat jaar werd het hekwerk bij Het Hoefke al geplaatste en in januari 2016 kwam er nog meer schot in toen Ossendrecht mee deed met ‘Kern met Pit‘.

Kern met Pit daagt mensen uit die een droom hebben voor hun eigen buurt, dit binnen een jaar te realiseren. Daarbij staan de mensen van Kern met Pit klaar met tips, advies, workshops en contacten in hun netwerk. Bovendien ontvang je het predicaat Kern met Pit en 1.000 euro als bijdrage voor het project als het binnen een jaar gerealiseerd is.

In de loop van 2016 werden de plannen voor Jeugd in Beweging gepresenteerd, werden de meeste deelprojecten uitgevoerd en werden er veel sponsors gevonden.
Begin 2017 werd de verbindingsroute gerealiseerd en dankzij de sponsors, hulp in natura en betrokken jeugd, ouders, grootouders en bewoners, zijn de gesteld doelen nu verwezenlijkt. Het project werd daarom maandagavond, in het bijzijn van onder andere burgemeester Adriaansen en wethouder van Agtmaal, feestelijk afgesloten.

De bereikte doelen

Er is een heleboel werk verzet en uiteindelijk is daar ook heel veel mee bereikt. Zo is er bij de Eikelhof is er een glijbaan en een klimboom geplaatst en bij de Molenstraat, waar vandaag de feestelijke afsluiting van het project plaats vond, is de de zandbak opgeknapt, is er een duikelrek geplaatst, is er de door Teun en Jesse gevraagde Step-fiets-skatevoorziening gerealiseerd, is er een van kleine speeltuin Hoefke afkomstig hekwerk bij de zandbak geplaatst en is er een ‘multifunctioneel’ trapveldje gecreërd.

Bij Het Hoefke is een nieuw hekwerk rond speeltuin geplaatst, zijn de twee speeltuintjes samengevoegd, is er een hinkelbaan en een schommel geplaatst en zijn de voetbaldoeltjes uit de Molenstraat in het speeltuintje geplaatst.

Foto’s: Ria van Gils

You may also like...