Winnaars eerste Zuidwesthoek Business Award

OSSENDRECHT – De winnaars van de eerste Zuidwesthoek Business Award zijn vrijdagavond bekend gemaakt tijdens de ondernemersavond in het Zuidwesthoek College in Ossendrecht. De aanwezigen brachten voor drie de categorieën hun stem uit.

20160311-zwhba-004
De winnaars van de Zuidwesthoek Businessaward

In de categorieën retail won bloemenwinkel BeiHanneke. In deze categorie waren ook Gemm’s Fashion en Tervo genomineerd.  “De variatie in het aantal creaties is groot. Ook anderen viel dat op want in 2015 wist Bei Hanneke zich bij verkiezingen georganiseerd door de branchevereniging van bloemisten landelijk als 10e beste bloemist te plaatsen en Noord-Brabant zelfs als 3e.  Bei Hanneke doet in bloemen, zegt het met bloemen en dat doet ze goed”, was het oordeel van de jury.

In de categorie handel,diensten en industrie ging snoepfabriek Matthijs naar huis met de prijs. Andere genomineerden waren Prop beplanting en Buijs Projecten. Over Matthijs zei de jury: “Matthijs bv is een van de laatste familiebedrijven in zoetwaren in Nederland. Vijf jaar geleden kwam het bedrijf voor het uitdagende probleem te staan dat de suikerprijzen stegen met 50%. De prijzen van andere grondstoffen volgden snel. Ook haakte de grootste contractklant af. In 2012 werd diezelfde klant weer binnen gehaald, puur op grond van salesinzet en productkwaliteit. Dat laatste werd verder uitgebouwd, nieuwe markten werden aangeboord, de productie efficiency werd verbeterd en de organisatie verfijnd. Dat alles resulteerde uiteindelijk over de afgelopen 3 jaar in een jaarlijkse groei van 25 % en door de recente overname van een Belgische zoetwarenfabrikant wordt nog eens extra groei bewerkstelligd. Thans wordt de fabrieksruimte uitgebreid en zal er een tweede productielijn geplaatst worden.”

Restaurant Jagersrust won met Krokant Fish & Chips in de categorie recreatie en toerisme. Café Steffies en theetuin Kortenhoeff waren de andere finalisten in deze categorie. De jury zei het volgende over deze onderneming: ” Jagersrust biedt méér want separaat van het restaurant, omsloten door de tuin, direct aangrenzend maar toch apart staat de foodtruck KROKANT Fish Chips & More. Een nieuwe culinaire activiteit van Jagersrust. Speciaal voor de liefhebber van comfortfood wordt daar allerlei lekkers aangeboden, zoals garnalenkroketten tot stoofvlees, vleeskroketten, fish & chips, scampi’s en calimari’s tot bijzondere sauzen en vers gesneden frites en MORE. In de loop van 2016 komen er verscheidene mini-evenementen bij zoals een foodmarket, een bbq-special en de opening van het haring- en oesterseizoen. Allemaal net even anders dan gewoon.”

Een deel van de opbrengst van de avond gaat naar het veilig maken van het zwembad van het Thomashuis Huijbergen. Ook wordt de Heemkundekring financieel ondersteund in het renoveren van het dak van het Heemhuisje in Hoogerheide. De verkiezing werd georganiseerd door Lionsclub Woensdrecht Zuidkwartier.

20160311-zwhba-001
Finalisten categorie Recreatie en Toerisme

 

20160311-zwhba-002
Finalisten categorie retail

 

20160311-zwhba-003
Finalisten handel, diensten en industrie

 

20160311-zwhba-005
Vertegenwoordigers van de Heemkundekring en het Thomashuis namen de cheque in ontvangst

 

 

You may also like...