Geslaagde ondernemersbijeenkomst in De Biezen in Putte

PUTTE – De ondernemersverenigingen van Putte, Huijbergen, Ossendrecht en Hoogerheide hielden in samenwerking met de gemeente Woensdrecht en informele bijeenkomst in De Biezen om kennis met elkaar te maken en te luisteren naar een presentatie van Guido Thys.

Het was de eerste keer dat de vier ondernemersverenigingen gezamenlijk iets ondernamen en het is de bedoeling om voortaan minimaal een keer per jaar, elke keer in een andere kern, bij elkaar te komen. Het was MFC De Biezen in Putte die de primeur had. Met steun van de gemeente was de spreker voor deze avond Guido Thys uitgenodigd.

Na ontvangst met een kopje koffie of thee was er van zeven tot acht een informele bijeenkomst. Om acht uur heette Ron van Hoof, voorzitter van de ondernemersvereniging in Putte, alle aanwezigen welkom.
Naast de leden van de vier Woensdrechtse ondernemers verenigingen waren er ook een aantal leden van de Putse Middenstands Vereniging PMV uit Belgisch Putte. Van Hoof kondigde ook de eerste spreker aan, burgemeester van Woensdrecht, Steven Adriaansen.

Burgemeester Adriaansen vertelde dat hij in zijn drieënhalf jaar als burgemeester van Woensdrecht veel ambitie en visie gezien had bij de ondernemers en dat er letterlijk en figuurlijk grensverleggend gewerkt wordt.

De gemeente wil ondernemers in Woensdrecht ook ondersteunen en er is een Detailhandels visie van de gemeente op de gemeentelijke website te vinden en te downloaden.  Ook houdt wethouder Economische zaken, Hans de Waal, een inloopspreekuur voor ondernemers.

Guido Thys begon zijn verhaal door uit te leggen dat het een interactieve presentatie werd. Hij zou de vragen stellen die de aanwezigen zouden willen stellen en zou dan ook de antwoorden geven……….

Met behulp van een groot aantal slides vertelde hij, op vaak humoristische manier, hoe ondernemers vastgeroest kunnen zijn in hun manier van werken, niet inspelen op veranderingen, en daarmee met hun bedrijf in de problemen komen.

De wereld is in beweging, ook in de detailhandel en om het in de hand te houden is het zaak het zo simpel mogelijk te houden en niet te klagen over de omstandigheden maar er gebruik van te maken. Een mooi voorbeeld was de uitspraak van Bill Gates op de vraag wat hij vond van de economische crisis. Bill Gates antwoordde hierop dat de leiding van Microsoft besloten had hier niet in mee te gaan !

Een belangrijke boodschap in zijn betoog was dat elk product een levenscyclus heeft en dus niet eeuwig houdbaar is. Ieder product wordt wel opgevolgd door iets nieuws. Zo is de telex vervangen door de fax, de fax door email en wordt de email ondertussen verdrongen door apps. Het is de taak van de ondernemer om dit in te zien en op het juiste moment de goede keuzes te maken.

Een ondernemer moet niet alleen in zijn bedrijf werken, maar ook aan zijn bedrijf door af en toe afstand te nemen en te onderzoeken of hij nog goed bezig is of dat er keuzes gemaakt moeten worden.

Thys legde ook uit dat het tegenwoordig niet voldoende is om een goed product voor een goede prijs te leveren maar dat de klant ook gemak wil. Zaken als parkeren bij de winkel, makkelijk bestellen en dergelijke zijn belangrijk, dat is een +. Daar bovenop komt de uitstraling van een bedrijf, de ++. Die moet ‘plezant’ zijn door een goed uitstraling die gecreëerd wordt door bijvoorbeeld persoonlijk contact, goede inrichting van het bedrijf en het gedrag van het personeel, waardoor de klant het bedrijf de klandizie gunt.

Aan het einde van zijn presentatie was er nog een ‘STER moment’ waarin Thys reclame maakte voor zijn boek dat hier met 50% korting voor €10 gekocht kon worden.

Na afloop van zijn presentatie kreeg Thys een mand met producten uit alle vier de Woensdrechtse kernen mee en ging presentator Ron van Hoof het publiek in om te vragen wat ze aan deze presentatie gehad hadden. Sommigen zeiden er veel van geleerd te hebben, anderen gaven aan al zo te werken.

Als laatste spreker nodigde wethouder Hans de Waal de aanwezigen uit nog wat te drinken en nader met elkaar kennis te maken.

Terwijl veel aanwezigen de raad van de Waal opvolgden en een drankje haalden aan de bar, verkocht Thys zijn boeken, sommigen zelfs gesigneerd.

De website van Guido Thys: http://www.2minuteacademy.nl/

You may also like...