Tweede helft kringloopwinkel krijgt tapijt tijdens NLdoet

WOENSDRECHT – In het kader van NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland, is vrijdag gestart met het leggen van tapijttegels in de kringloopwinkel in Woensdrecht.

Vorig jaar werd het voorste deel van de tweedehandswinkel voorzien van een tapijtvloer. Het achterste deel bestond nog altijd uit een betonnen smeervloer, wat zorgde voor veel stof en een grauwe aanblik. Dit jaar is er weer een partij tapijttegels aangeschaft. Wel in een duidelijk zichtbaar andere kleur.

Vrijwilligers van de Kringloopwinkel Herwonnen Levenskracht staken vrijdag de handen uit de mouwen, samen met leden van de Woensdrechtse CDA-fractie. De fractie van deze partij heeft de goede gewoonte om jaarlijks vrijwilligerswerk op te pakken, zei Robin van der Ha. Zo hielpen ze vorig jaar ook mee, en deden ze eerder opknapklusjes bij zorginstelling TanteLouise. Zelf was Van der Ha (penningmeester van kringloopwinkel Herwonnen Levenskracht en tevens CDA-lid) ook met tapijttegels in de weer.

De vrijwilligers waren vrijdag druk met het verplaatsen van meubilair, poetsen, stofzuigen en het op maat maken en leggen van het tapijt. Ook waren er natuurlijk vrijwilligers die voor koffie en een lunch zorgden. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in de loop van zaterdag klaar.

 

Vrijwilligers leggen tapijttegels in de kringloopwinkel tijdens NLdoet.
Na het leggen van de tapijttegels zal de winkel minder stoffig zijn.
Telefonisch overleg tijdens de opknapklus.
Het werk schoot vrijdag al aardig op.
Het tapijt dat vorig jaar werd gelegd.
Winkelmeubilair wordt los gemaakt….
..en meubilair wordt verplaatst.

You may also like...